Ostali sportovi

NADAL JE BOLJI OD ĐOKOVIĆA, PROTIV NJEGA JE NAJTEŽE: Iskusni teniser poredio najveće, a jednog nikad nije pobedio!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Mnogi se neće složiti sa ovakvim mišljenjem tenisera koji je pri kraju karijere.

Izvor: Profimedia

Po mišljenju mnogih, Novak Đoković jeste najbolji teniser svih vremena. Njemu u prilog ide broj osvojenih grend slem titula, gde je izjednačen sa dva najveća rivala, ali i rekordan broj nedelja na prvom mestu ATP listi. Moglo bi da se nabraja i dalje, ali ima i onih sa drugačijim mišljenjem.

Neki i dalje smatraju Federera za najvećeg, jer je sa lakoćom igrao tenis, a španski veteran Fernando Verdasko (37) u prvi plan gura Rafaela Nadala!

Nkeadašnji dečko Ane Ivanović ispričao je kako je španski teniser najteži protivnik od sve trojice igrača koji konkurišu za titulu najboljeg svih vremena!

''Nadal. Tri puta sam ga pobedio u karijeri, ali bilo je najteže'', govori španski teniser.

Nimalo nije lako igrati protiv Rafe, to svi znaju...

''Ako je na 100 odsto, Rafa zahteva oda vas jedan korak više i na fizičkom i na psihičkom planu'', objasnio je svoj stav španski teniser.

Ipak, nije Fernando Verdasko baš pouzdan za ovo poređenje. Od Đokovića je izgubio čak 11 puta, Federera nikad nije pobedio,...

''Federer je jedini kojeg nisam pobedio, ali sam najmanje igrao protiv njega. Rafu sam dobio u 14. meču, mislim da bih tako i protiv Rodžera, bar jednom. Povremeno sam pobeđivao Đokovića, Mareja i Nadala, protiv kog imam skok 3-17'', izjavio je Verdasko.

Novak Đoković i Fernando Verdasko sastali su se 15 puta u karijeri, a Srbin vodi 11-4. Španski teniser je pobedio na prva dva meča, 2005. i 2006. godine, a poslednje dve pobede upisao je 2010. na svojoj omiljenoj podlozi - šljaci.

Tagovi