Ostali sportovi

TEK TREĆE KOLO, A IMAMO POTEZ SEZONE: Cela Amerika priča o njemu - pretrčao 100 metara i napisao NFL istoriju! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nestvaran potez igrača Džeksonvila Jaguara.

Izvor: Twitter/NFL/printscreen

Ekipa Džeksonvil Jaguarsa poražena je na svom terenu (19:31), ali kakvu je akciju Džamal Anju odigrao protiv Arizona Kardinalsa! Vajd risiver tima iz Džeksonvila, čovek koji je specijalista za vraćanje, napravio je potez o kom od sinoć priča cela Amerika.

U trenucima kada su momci iz Arizone veoma optimistično pokušali da šutem stignu do poena sa oko 60 metara udaljenosti, on se našao na terenu kako bi neuspešnu akciju ''pogurao'' što dalje u polje.

Ispostavilo se to kao sjajna odluka! Uhvatio je loptu koja nije imala dovoljno snage da stigne do gola i sa njom u rukama krenuo d trči. Nakon 100 metara, odnosno 109 jardi, Džamal Anju je napravio tačdaun, jedan od najdužih u istoriji američkog fudbala.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Veruje se da je ovo najduže trčanje za tačdaun u istoriji NFL lige, pošto je Anju uspeo da izjednači rekord koji su držali Antonio Kromarti i Kordarel Paterson, koji su takođe trčali oko 100 metara pre nego što su postigli poene za svoj tim.

Sigurno će ovo biti u konkurenciji za jedan od najboljih poteza NFL sezone. Iako je takmičenje tek na početku, situacije poput ove ne viđaju se često.

Tagovi

NFL