Idemo Nole!

ŠESTORICA IGRAJU ZA FEDERERA, NOVAK IDE DA IH POBIJEDI: Dvije nedjelje do teniske vječnosti, a konkurencija je PAKLENA!

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Novak Đoković u Indijan Velsu igra za dva rekorda!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspio da osvoji kalendarski slem, ali ova sezona i dalje traje, a on i dalje juri istoriju.

Sada je zvanično objavljeno ono o čemu se dugo pričalo, da će Đoković sezonu nastaviti svojim nastupom na masters turniru u Indijan Velsu, a teniser želi da u Americi osigura za sebe još dva velika rekorda.

Za jedan će morati da se dodatno oznoji jer je ATP mijenjao pravila i razdvojio dvije liste koje pravi, a drugi će biti teško dostići zbog paklene konkurencije u Indijan Velsu.

ŠESTORICA BRANE RODŽERA!

Rodžer Federer neće nastupiti na ovogodišnjem turniru i jedan je od trojice igrača iz Top 10 na svijetu kojih neće biti u Indijan Velsu. Uz njega to su i Rafael Nadal koji je takođe završio godinu i prethodni šampion (iz 2019. pošto prošle godine nije bilo turnira) Dominik Tim.

Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Mateo Beretini i Kasper Rud će biti tu i probaće da "odbrane" rekord Rodžera Federera.

Izvor: Profimedia

Samo su iskusni Švajcarac i Novak Đoković po pet puta osvajali Indijan Vels, a Federeru je to posljednji put pošlo za rukom 2017. godine. Srbin je bio šampion 2008, 2011, pa tri puta zaredom od 2014. do 2016. godine.

Rodžer je igrao posljednja tri finala i propustio da u mečevima sa Huanom Martinom Del Potrom i Dominikom Timom dođe do šeste titule, a kako sada stvari stoje teško da će ikada ponovo dobiti takvu šansu.

Ukoliko Novak uzme trofej, proći će decenije dok ga neko ne prestigne. Od aktivnih tenisera Nadal ima dvije titule i Tim jednu i ova generacija teško da će uspjeti da dostigne rekordnih šest pehara.

SAMPRAS SE DRŽI, ALI NE ZADUGO?

Izvor: Profimedia

ATP je objavio da se ove godine prvi put ATP lista neće računati kao relevantna za tenisera koji će biti proglašen za najboljeg na kraju sezone.

Ta titula će pripasti najboljem u ATP trci, pošto su zbog komplikacija usled virusa korona modifikovana pravila bodovanja za ATP listu. U ATP trci Novak je prvi sa 8.370 bodova i samo tri tenisera mogu da ga sustignu.

Ukoliko Novak odigra dobro na Indijan Velsu neće moći Grk i Njemac da ga stignu jer već previše zaostaju za njim. Ipak, jedini realan takmac za titulu najboljeg na kraju godine je Danil Medvedev.

Rus je najbolji upravo na tvrdim podlogama, a uspio je i da osvoji svoj prvi grend slem u sezoni. Trenutno ima 1.990 bodova manje od Novaka i da je Đoković odlučio da preskoči Indijan Vels dao bi mu šansu da ovaj minus prepolovi eventualnom pobjedom u Americi.

S obzirom da je Medvedev rekao da u Beču sigurno neće igrati, do kraja sezone osim Indijan Velsa ostaju samo Paris-Bersi 1. novembra i završni masters sezone.

Ukoliko uspije da poveća svoju prednost u Americi, Novak će praktično osigurati prvo mjesto na kraju sezone, jer bi Medvedev u tom slučaju morao da bude perfektan na ostala dva turnira, a da se Novak ni ne pojavi na njima.

A ukoliko bude prvi na kraju godine u istoriju ide i Pit Sampras. Do sada je bio izjednačen sa Novakom po broju godina na vrhu ATP liste sa šest, ali Đoković ide po sedmu godinu koju je završio kao najbolji na svijetu.