KAKVA SCENA

NOVAK U SUZAMA - JA SAM NAJSREĆNIJI ČOVEK NA SVETU! Đoković skinuo kapu Amerikancima: Ovako se nikad nisam osećao!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Godinama je Novak "ratovao" sa publikom u Njujorku, ali sada ih je pridobio.

Izvor: Twitter/Eurosport/Screenshot

Novak Đoković je poražen u finalu US Opena pošto je Danil Medvedev odigrao savršen meč (3:0), pa je tako srpski teniser stao na korak od istorije - 21. grend slema i "kalendarskog" slema.

Bio je to preveliki pritisak čak i za "mentalnu gromadu" poput Đokovića koji je pri kraju meča čak i zaplakao, pošto je publika u Njujorku prvi put bila uz njega i navijala kao nikada u životu. Godinama su vodili bitke, navijali su protiv njega i u prvoj nedelji turnira, ali sada je konačno osetio njihovu ljubav.

Slomio se pred poslednji gem, dao je sve od sebe da odvede meč makar u četvrti set, a onda u suzama na ceremoniji prvo se obratio Danilu, pa navijačima.

"Neverovatan meč, neverovatan turnir, ako neko zaslužuje grend slem titulu - onda si to ti. Čestitam i tvom timu, imaš neverovatne ljude oko sebe, ti si jedan od najboljih ljudi na turniru, često se družimo, verujem da ćeš još dosta puta u budućnosti biti na ovom podijumu...", rekao je Đoković i onda se okrenuo publici:

"Zamišljao sam oba scenarija, šta da kažem ovde pred vama, a ono što hoću da kažem da iako nisam pobedio - najsrećniji sam čovek na svetu jer ste me učinili da se osećam posebno".

"Nikad se nisam ovako osećao u Njujorku, hvala vam i volim vas", zaključio je on.

Podsetimo, Đoković je u Njujorku do sada slavio četiri puta, poslednji put 2018. godine, a prvi put je publici u Njujorku "stao na žulj" u polufinalu 2011. kada je pobedio Federera nakon velikog preokreta.