Ostali sportovi

NOVAČE, OVO NIKOME NISAM REKAO! Pobijedio ga, pa priznao pred cijelim svetom - TI SI NAJBOLJI U ISTORIJI!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Medvedev poslije titule priznao da je Novak najbolji ikada!

Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

Danil Medvedev je došao do prvenca! Osvojio je prvu grend slem titulu pobedom protiv Novaka Đokovića u finalu US opena.

Na taj način je spriječio srpskog tenisera da dođe do kalendarskog grend slema i prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju trofeja sa najveća četiri turnira.

Međutim, po završetku meča, prije nego što je uzeo pehar u ruke imao je jednu sjajnu poruku. Priznao je da je za njega Novak najbolji ikada!

"Prvi put sam nervozan kod govora. Prvo želim da se izvinim navijačima i Novaku. Svi znamo šta je Đoković danas jurio i znamo sve šta si postigao, kako ove godine tako i u karijeri. Ovo nikada nisam nikome rekao, ali sada hoću. Ti si za mene najbolji igrač svih vremena", poručio je Medvedev.

Potom se obratio najbližima.

"Hvala svima na podršci, supruzi Daši, roditeljima, sestri, prijateljima, trenerima. Nije bilo ni malo lako bilo doći do titule. Hvala svima koji su mi pomogli da ostvarim ovo".

Našalio se sa navijačima.

"Možda ste malo više navijali za Novaka sada, ali razumijem. Dali ste mi mnogo energije. Još od 2019. godine. Pomoglo mi je to danas. Nije bilo lako, hvala vam."

Na kraju je imao posebnu poruku za suprugu.

"Mojoj supruzi i meni je godišnjica. Tokom turnira nisam mogao da razmišljam o poklonu. Kada sam stigao u finale, rekao sam da ću naći neki poklon posle toga. Onda sam shvatio da neću imati vremena da nađem poklon ako izgubim, pa sam znao da moram da pobijedim", zaključio je Danil sa osmjehom i dodao da je njegova proslava na kraju bila u zbog popularne igrice "FIFA".