Ostali sportovi

Legenda Veclara: ČAVOR PRODUŽIO UGOVOR DO 2026.

Autor Aleksandra Milić Izvor Pobjeda

Stefan Čavor igra za njemački Veclar od 2016. godine, kada je došao iz mađarskog Čurgoja.

Izvor: MONDO

U proteklih pet sezona postigao je 535 pogodaka na 144 utakmice, a koliko su dvije strane zadovoljne saradnjom pokazuje to što je crnogorski rukometaš potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

- Srećni smo i ponosni što je Čaki odlučio da ostane s nama uprkos zanimljivim ponudama. To se ne može uzeti zdravo za gotovo i pokazuje koliko se ovdje osjeća ugodno - rekao je generalni direktor Veclara Bjern Zajp.

- Otkad nam se pridružio u jesen 2016, Čaki se konstantno razvijao zahvaljujući profesionalnom pristupu i svakodnevnom napornom radu na sebi. Osim toga, sjajan je momak, s odličnim karakterom. Nije uzalud sada jedan od pet kapitena.

Čavor je sa 16 godina iz Budvanske rivijere otišao u španski Siudad Real. Od 2013. igrao je za Celje, prije nego je otišao u Čurgoj i kasnije u Veclar.

- Čavor je oslonac našeg tima na terenu i izvan njega. Posjeduje sve vještine za važnu poziciju kao što je desni bek. Odličan je napadać, ima sjajno oko za saradnju s pivotima i može da igra dobro u odbrani. Njegova pozitivna priroda je ,,zarazna“ i apsolutna vrijednost za svaki tim. Jako sam srećan što mogu nastaviti da radim s njim - izjavio je trener ,,zeleno-bijelih“ Ben Maške.

Crnogorski reprezentativac izjavio je da je vrlo srećan što je potpisao dugoročan ugovor.

- Za mene je Veclar više od kluba, to je porodica. Uvijek ću davati sve od sebe za ovaj klub i ponosan sam što ga predstavljam kao igrač. Hvala onima koji su mi ukazali ovo veliko povjerenje, a i našim navijačima na velikoj podršci. Budući da su se napokon vratili, još se više radujemo domaćim utakmicama - rekao je ljevoruki ,,bombarder“.