Ostali sportovi

ISTORIJSKI USPJEH! OSAMNAESTOGODIŠNJA EMA RADUKANU OSVOJILA US OPEN!

Autori Aleksandra Milić The New York Times Izvor The Sun

Ema Radukanu osvojila je US open i ispisala istoriju!

Izvor: Profimedia

Osamnaestogodišnja Ema Radukan, u finalu US opena pobijedila je Lejlu Fernandez bez nijednog izgubljenog seta i postala prva Britanka koja je osvojila US open u posljednje 44 godine, od kada je Virdžinija Vejd osvojila Vimbldon 1977.godine.

Procjene su da će Ema biti prva sportska ličnost u Velikoj Britaniji koja će od marketinških aktivnosti dobiti više od 150 miliona funti.

Do US opena, Ema Radukanu zaradila je 300.000 dolara baveći se tenisom a pobjedom na US openu dobila je 2.5 miliona.

Džonatan Šalit, koji se bavi karijerama nekoliko britanskih sportista, procjenjuje da će Ema postati globalni brend i da bi mogla da nadmaši Naomi Osaku i Serenu Vilijams u vrhu prihoda od oglašavanja.

"Ona sada postaje najvažnija figura engleskog sporta za velike brendove, svi će željeti da koriste njen imidž “, rekao je Tim Krou, marketinški konsultant.

Mark Borovski, još jedan specijalista za marketing iz Velike Britanije uvjeren je da će sportistkinja ubuduće dobijati ogromne sponzorske ugovore, ako ostane konstantna u igri.

"Ako ovo ne bude bljesak, stavio bih je pored Serene Vilijams i Štefi Graf kao komercijalni potencijal. Usudio bih se da je nazovem djevojkom od milijardu dolara. Ali, za to je potrebno mnogo dosljednosti, jedan trofej nije dovoljan, ako nestane", rekao je Borovski.