Ostali sportovi

NESTVARNO! IMA 18 GODINA I TITULU US OPENA - BEZ IZGUBLJENOG SETA! Krenula je iz kvalifikacija, pa ispisala ISTORIJU

Autori Dušan Ninković Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Mlada britanska teniserka uspjela je da napravi jednu od najvećih senzacija u istoriji tenisa.

Izvor: Profimedia

Mlada teniserka iz Velike Britanije Ema Radukanu (18) osvojila je svoju prvu grend slem titulu na svom tek drugom turniru!

Nakon što je ove sezone nastupila na Vimbldonu, stigla je i do Njujorka gde je nakon 10 mečeva, kroz tri kola kvalifikacija, stigla do pehara bez izgubljenog seta!

Pobjeda nad Lejlom Fernandez, još jednom tinejdžerskom senzacijom 2:0 (6:4, 6:3) donosi Emi rezultat kakav do pre samo nekoliko dana nije mogla ni da sanja.

U subotu uveče, ona je na centralnom terenu kompleksa u Njujorku ona bila značajno bolji rival, a delovalo je kao da je značaj ovog susreta, najvećeg koji igra u životu, nimalo nije poremetio.

Pogledajte kako izgleda Ema:

Napravila je brejk već u drugom gemu prvog seta, a taj dio igre je bez većih problema privela kraju. Još sigurnija je bila u drugom setu, odnosno njegovoj prvoj polovini kada je uspela da stekne novu prednost. Ponovo se ispostavilo da je ta razlika nedostižna.

Iako je Fernandez uspjela da spasi meč lopte na svoj servis, kada je Radukanu odlučivala o pobjednici meča, a samim tim i US Opena, nije bilo većih problema. 

Amerika je izbliza upoznala tinejdžerku čije vrijeme tek dolazi!