Ostali sportovi

HIT! NOVAKA PITALI ZA NAJLUĐU FRIZURU, ON OTKRIO: Nagovorili me da se ofarbam, majka mi je svašta rekla! (FOTO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Bio je mlad, hteo je da ostavi utisak, ali mama Dijana nije bila oduševljena.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je nakon pobede u meču sa Džensonom Bruksbijem u osmini finala US Opena od američkih novinara dobio pitanje koje ga je vratilo više od 16 godina unazad. 

Pitali su ga za njegov prvi meč na grend slemovima, duel sa Maratom Safinom iz januara 2005. godine. Tada je Rus koji je u to vreme bio jedan od najboljih na svetu lako savladao Đokovića 6:0, 6:2, 6:1. 

"Ono čega se sećam kada sam 2005. godine uspeo da se kvalifikujem za Australijan Open i da igram sa Safinom u večernjem terminu na centralnom terenu je da sam ranije tog dana išao da se ošišam. Divna dama koja je bila frizerka me je pitala da li želim nešto posebno za večeras", otkrio je Novak. 

Novak nije u karijeri bio poznat po promenama imidža, ali tada je pitao frizerku za savet i ona mu je predložila da ofarba jedan deo kose. I pristao je!

"Imao sam 17 ili 18 godina, ako ću već da izađem na veliku scenu, hajde da to uradim sa stilom. Nije baš bilo drago mojoj majci kada je to videla, razgovor koji smo imali posle toga nije bio sjajan za mene. Ali kasnije smo se smejali svemu", prisetio se Novak anegdote iz Australije. 

Novinare je zanimalo da li se Novak seća u koju boju se tada ofarbao, ali najbolji teniser sveta nije bio siguran. 

"Ne mogu da se setim, plava ili zelena, tako nešto", istakao je on.

Pogledajte kako je Novak izgledao na tom meču: