IZNENADIO SE

AMERIKANAC U ŠOKU, US OPEN GA KAZNIO ZBOG ROZE TORBE! Nije mogao da vjeruje kada je čuo razlog: Ovo je smiješno!

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Američki teniser Rejli Opelka će morati da plati 10.000 dolara zbog torbe.

Izvor: Profimedia

Prošao je Rejli Opelka (SAD) u drugu nedjelju US opena. Opravdao je ulogu favorita iz sijenke.

U trećem kolu je izašao na kraj sa Nikolosom Basilašvilijem (Gruzija) - 7:6 (7:5), 6:3, 6:4. Imaće priliku da nastavi put, pošto ga čeka Lojd Heris (Južna Afrika), koji je napravio veliko iznenađenje pobjedom protiv Denisa Šapovalova (Kanada) - 6:4, 6:4, 6:4.

Međutim, dok čeka svoju šansu da nastavi takmičenje, Opelka će morati da izvuče novčanik i da plati kaznu od čak 10.000 dolara. Razlog za to je prilično bizaran - roze torba koja je imala prevelika slova promotera.

"Ovo je smiješno od strane US opena! Kazna od 10.000 dolara zbog torbe!? Sudija mi je rekao da je trebalo da dođem prije izlaska da izmjere veličinu slova loga. Mislio sam da je u pitanju druga torba koju smo izmjerili, uradili smo sve da smanjimo slova, ali je bila greška u proizvodnji. U prvom kolu su mi rekli da prekrijem, sada su me kaznili", ostao je u šoku Opelka.

Neće ova kazna biti preveliki problem za Opelku doduše, pošto za plasman u osminu finala dobija 265.000 dolara. Ako napravi korak dalje zaradiće 425.000 američkih novčanica.

Inače, sličnu situaciju je imao protivnik Novaka Đokovića u prvom kolu, Holger Rune (Danska), ali on nije kažnjen zbog svoje torbe.