"RUUUNE"

NISU MI ZVIŽDALI, NEGO SKANDIRALI!? OK, KAKO KAŽETE: Đoković se borio sa publikom u Njujorku, radovali se greškama!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Šta je prava istina? Da li je publika skandirala Runeu ili zviždala Đokoviću? Novak se nije složio sa novinarima...

Izvor: YouTube/US Open/Screenshot

Novak Đoković je prošao u drugo kolo US Opena pošto je u četiri seta savladao Holgera Runea, a bez obzira što je za protivnika imao 18-godišnjaka koji jedva i da je osetio veliku scenu do sada - opet nije imao publiku na svojoj strani.

To je sada već navika, kada god Đoković dođe u Njujork navijači nisu na njegovoj strani, ali je to već naučio da koristi na način koji njemu odgovara. Bilo je zvižduka, aplaudiranja i radovanja svaki put kada napravi grešku, a nikome ne prija kada mora da igra i protiv "neprijateljske publike".

"Ovo je najglasniji stadion i najzabavniji u sportu. Uvek želiš da publika bude uz tebe, ali to nije uvek moguće. Fokusirao sam se na sebe, moram da vidim kako je na terenu i da se držim toga", rekao je Đoković.

Tokom drugog seta, koji je Danac osvojio, publika je skandirala njegovo ime "Ruuune", ali delovalo je kao zviždanje.

"Iskreno, nisam znao da su skandirali. Mislio sam da su zviždali", rekao je Đoković.

"Ok, kako kažete...".

"Ne znam, nije bila baš idealna atmosfera za mene, da vam iskreno kažem. Ali igrao sam u takvoj atmosferi i ranije, tako da znam kako da se izborim sa time", ispričao je Novak Đoković na konferenciji za medije na kojoj je delovao pomalo potišteno.

Već je bilo nekoliko iznenađenja na US Openu, pa tako Đokovića u drugom kolu očekuje duel sa anonimnim Holanđaninom, a videćemo da li će i u tom susretu publika biti protiv njega.