Ostali sportovi

 "DJECA NE PAMTE DOBRE DANE ISPRED TV-a": ZAVRŠEN 5. PO REDU ISKRIN KARATE KAMP

Autor Jovana Raičević

Minulog vikenda, završen je 5. po redu Iskrin karate kamp, uz slogan “Djeca ne pamte dobre dane ispred TV-a”.

Izvor: Karate klub "ISKRA"

Domaćin kampa je i ove godine bilo Etno selo Montenegro, dok se kampom rukovodili predsjednik i trener kluba Vuk Žarić, kao i trener Nenad Vojinović. Četrdeset učesnika je imalo privilegiju da unapredjuje svoje psiho-fizičke sposobnosti, te predstojeću takmičarsku sezonu spremno dočeka.

Izvor: Karate klub Iskra

“Naš kamp iz godine u godinu postaje sve brojniji, što je znak da radimo prave stvari. Trudimo se da svake godine unapredjujemo mogućnosti kampa, i to ne samo iz oblasti trenažnog procesa. Ove godine su naši karatisti bogatiji za znanje koji su im prenjeli pripadnici Vojske Crne Gore.

Izvor: Karate klub Iskra

Zahvaljajući njihovim prezentacijama, djeca danas znaju kako da zapale vatru bez šibice i upaljača, kako da razlikuju jestive gljive, kako da snadju u prirodi, i još mnogo drugih korisnih stvari. Zaista, smo zahvalni Vojsci Crne Gore na njihovom odnosu, kojim su po ko zna koji put dokazali da su u uvjek u službi gradjana.”- izjavio je Žarić.

Izvor: Karate klub "ISKRA"

Kamp je bila idealna prilika za jačanje svijesti o potrebi za fizičkom aktivnošću, upoznavanjem djece sa blagodetima prirode, ali i sa igrama za koje im nije potreban telefon i tv ekran.

“Brezna se kao naša baza za pripreme pokazala kao izuzetno talična. Podatak da danas u klubu imamo 30 reprezentativaca u raznim uzrasnim kategorijama, čini nas izuzetno ponosnim i srećnim. Istovremeno, podatak koji nas obavezuje da nastavimo da radimo, još više i još jače. U toku dana smo imali tri treninga, kao i raznorazne edukativne radionice” – izjavio je trener Vojinović.

Izvor: Karate klub "ISKRA"

Pred takmičarima “Iskre” je izuzetno važan takmičarski period, gdje ih očekuju brojna iskušenja. Provjeru svoje forme imaće već početkom septembra na “Kupu Šampiona”, zatim one najbolje očekuje nastup na Svjetskoj ligi mladih u Istanbulu (15.-19. Septembar), Evropske igre malih zemalja (Podgorica, 24.septembar), i u Oktobru Balkanska prvenstva.

Nadamo se sjajnim rezultatima karatista Iskre, uz poruku Računamo na njih.

KARATE KLUB ISKRA
Izvor: energympg