Ostali sportovi

CRNOGORAC U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA!

Autor Aleksandra Milić Izvor CdM

Crnogorski reprezentativac Ilija Markovića izborio je finale Svjetskog prvenstva u jedrenju u olimpijskim klasama do 21 godine.

Izvor: MONDO

Takmičenje, koje se održava u poljskoj Gdinji, okupilo je veliki broj takmičara, a nakon odjedrena tri kvalifikaciona dana Marković se nalazi na devetom mjestu.

Član JK ,,Delfin“ iz Tivta, nakon odjedrenih šest regata, naredna tri dana finalnog jedrenja nastavlja u zlatnoj grupi u klasi ILCA 7 (laser standard).

Marković, veliki talenat iz Crne Gore, slavio je na prvoj regati u Poljskoj, zatim je imao lošu regatu, zauzeo je 50. mjesto, ali nije klonuo duhom, naprotiv. Preostale četiri regate je odjedrio odlično. Bio je 15, šesti, 11. i deveti, odnosno u zlatnoj grupi. Odmora i vremena za slavlje nema, jer su prve dvije, od ukupno šest regata u zlatnoj grupi, danas i sjutra.

Ispred Ilije Markovića, kada je region u pitanju, nalazi se Bruno Gašpić iz kluba Mornar iz Splita, koji je zauzeo treće, tri šesta, sedmo i 19. mjesto, pa je na petom mjestu u generalnom plasmanu uoči borbi za medalje. Plasman u zlatnu grupu, uz dosta oscilacija izborili su Nikola Banjac iz Srbije i Božidar Golubić iz Hrvatske. U ovom trenutku, prvo mjesto drži Zahari Litlvud iz Australije, drugi je Jigit Jalci Čitak iz Turske, a treći Aleksandre Kovalski iz Francuske.

U konkurenciji jedriličarki u klasi ILCA 6 (laser radial) neće biti podjele po grupama, jer je prijavljeno ukupno 57 jedriličarki. Ugled regiona brane djevojke iz Hrvatske – Ursula Balas je trenutno na 29. mjestu, Nika Manestar je na koti 42, a Karla de Carina zauzima 47. poziciju.

Prvo mjesto, poslije šest odjedrenih regata drži Marilena Makri sa Kipra, koja je na sjajnom organizovanom Evropskom prvenstvu u Tivtu, ovoga ljeta, osvojila zlatnu medalju, a zatim je učestvovala i na Olimpijskim igrama. Na drugom mjestu je Điorđa dela Vale iz Italije, a na trećem Kjara Benini Florijani iz Italije.

Tagovi