ŠTA!?

FEDERER JE VEĆI OD NOVAKA, PUSTITE GREND SLEM TITULE! Novi udar na Đokovića, a argumenti postaju već smešni!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Izgleda da odjednom nije najvažnije koliko imate grend slem titula, baš kad je Đoković tu stigao Federera i Nadala.

Izvor: Profimedia

Francuski teniser Rišar Gaske više puta je već isticao da se ne slaže sa ocenom da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena pošto se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula, u uz to je najduže vladao na ATP listi, ima najviše mastersa i bolji međusobni skor...

U proceni ko je najveći teniser ikada, Gaske opet ističe da je najvažnija "estetika", odnosno način na koji igrate tenis, pa se zbog toga divi Federeru i njegovoj eleganciji na terenu koju smatra dovoljnom da bude "GOAT".

"Ja drugačije vidim tenis, uvek sam govorio da se u tom slučaju broj grend slem titula ne računa. Recimo, ako jedan teniser ima ima 21 grend slem, a neki drugi 22 ili 23, moramo da pričamo i o estetici i svemu onome što viđamo na teniskom terenu", procenio je Gaske u intervjuu koji prenosi engleski "Ekspres".

Zanimljivo, kada je Federer pretekao Samprasa po broju grend slem titula, tada su mnogi počeli da ga smatraju za najvećeg tenisera svih vremena, ali Gaske ističe da to nije bitno.

"Često čujem taj argument da je najvažniji broj grend slem titula. Rodžer Federer je najveći svih vremena, samo pogledajte njegovu estetiku i gracioznost na terenu", ocenio je francuski teniser koji je čak 13 puta izgubio meč protiv Novaka Đokovića.

Rišar Gaske ističe da tenis gleda isključivo zbog pomenute estetike i "lepote u igri", pa dodaje da su Novak Đoković i Rafael Nadal, po njegovom mišljenju, među najboljim igračima.

"Ne volim da diskutujem šta je u korist Federera, a šta Đokovića... Nisam takav, a sviđa mi se i Nole takođe. Kada gledate Federera, vi ste zapanjeni, to je kao da gledate Mesija i Nejmara", rekao je Gaske.

"Oni vam prirede fantastičnu igru i zbog toga su neverovatni", dodao je francuski teniser.