Ostali sportovi

VUKOVIĆ: Nadam se plasmanu u osam najboljih

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Marija Vuković još pokušava da shvati uspjeh koji je napravila na Olimpijskim igrama.

Izvor: MN Press

“Utisci se definitivno nijesu slegli, jutros opet suze na oči čim vidim neku poruku, post. Znam da još nijesam završila posao i da me sjutra čeka možda i teži posao. Reakcije su savršene, ima puno podrške i pozdravljam sve, najviše porodicu i prijatelje koji su juče plakali i znam da su to iskrene emocije koje i ja osjećam, jer znamo kroz šta sam prošla da bih stigla ovdje”, kazala je Marija za TVCG.

Otkrila je da je među porodicom i prijateljima bilo slavlje i da su joj slali fotografije.

“Oni su malo plakali, malo slavili, ja sam tu spremam se da pokidam to finale i šta god da bude mislim da je ovo veliki uspjeh. Ne želim da budem razočaran, želim da uživam u finalu i jer sam tu gdje jesam”.

Juče je bio dan za čestitke, danas kreće fokus na finale.

“Ja sam se juče potrudila da odgovorim na što više poruka i da uzvratim na tu podršku. Danas i sjutra ću se isključiti da se koncentrišem na to što me čeka, ako nekom ne odgovorim praštajte”.

Cilj za finale ponovo je skroman.

“Kad smo pričale složile smo se da je prvih osam veliki uspjeh i da je plasman među osam sljedeći cilj. Onda što bolje mjesto, još bolje, ali pasman među osam bi bilo savršeno”.

Konkurencija je jaka pošto čak osam djevojaka ima lični rekord bolji od Marijinog. Ipak ove sezone od djevojaka u finalu samo su četiri skočile više od 197.

“Nikad jača norma, a nikad više djevojaka koje su je preskočili. Znale smo da je jaka konkurencija i gdje dolazimo. Ipak vjerovala sam, toliko sam dugo radila za ovo i htjela i nadala sam se da će sve isplatiti. Mnogo sam zahvalna što sam pokazala koliko vrijedim. Nikada se bolje nijesam osjećala sobom, svojim tijelom, treninzima. Ja želim da mislim samo o sebi i da kažem da sam dala sve od sebe i da sam zadovoljna nastupom u finalu OI”.

U moru poruka, Mariju je jedna posebno obradovala, od olimpijske pobjednice.

“Juče sam dobila poruku od Rut Betije. Bila mi je velika čast što mi ona čestita ulazak u finala. Možda bude neke sreće u tome, da se prospe neki prah na ovo sve što je bilo”.