Ostali sportovi

IVANA ŠPANOVIĆ SE PRVI PUT OGLASILA: Daš sve od sebe i ne lečiš komplekse - PROĆI ĆE!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Srpska šampionka je odmah posle nastupa u finalu rekla da nije vreme da se obraća javnosti. Sada je došlo.

Izvor: MN Press

Razočaranje je sigurno i dalje jako, ali Ivana Španović mora dalje!

Heroina srpskog sporta oglasila se prvi put od zauzimanja najbolnijeg, četvrtog mesta u finalu Olimpijskih igara, na kojima je skočila najviše, ali u polufinalu. U borbi za zlato nije bila na tom nivou, kao ni ostale takmičarke, ali je ipak ostala bez odličja.

Ivaninu poruka počela je rečima na engleskom:

"Ova olimpijka je od svoje 31 godine života posvetila 24 godine radu na svom snu i 7 sekundi skoka u nepoznato. Tako da... Pretpostavljam da se ne radi o srećnom kraju priče, već o priči".

Potom je nastavila na srpskom...

"Poslednje 2 godine su bile pravi izazov da se istraje u olimpijskom snu uz slomljenu kost u stopalu i povrede", počela je Ivana.

"Tokom zimske sezone, Tokio se činio kao nemoguća misija, ali potreba za doslednosti snu i istrajavanju u lošim trenucima kao nasleđe i potvrda mlađim generacijama da će te prilike hiljadu puta sažvakati i pljunuti na pod upravo "game changer" situacije".

"Sport je za mene oduvek bio i biće pozornica gde se oblikuješ kao čovek pa onda kao takmičar, daješ sve od sebe u svim sferama rada i života, poštuješ tuđi rad koliko i svoj, odmeravaš svoje sportske sposobnosti uz sve propratne faktore a ne mesto gde lečiš svoje komplekse. Iz nekog sna ne želiš da se probudiš, iz nekog jedva čekaš ali jedna stvar im je zajednička - proći će".

"Hvala vam svima puno na podršci. Moja uverenja o onome sto radim i na koji način, uvek će biti višestruko veća od svake sumnje koja se ispreči i zato - "show must go on", poručila je Ivana.