SVI GLEDALI U NJU!

BILA JE NAJVEĆI ŠOK U TOKIJU, A SAD SE VRATILA I OSVOJILA MEDALJU: Nije htjela da se takmiči, pa pobijedila samu sebe!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Simon Bajls se poslije nekoliko odustajanja od takmičenja na Olimpijskim igrama ponovo pojavila u finalu, gdje je osvojila bronzanu medalju za SAD.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Uspjela je Simon Bajls da se vrati nakon šoka i osvoji novu medalju na Olimpijskim igrama!

Američka gimnastičarka koja je podigla mnogo prašine svojim odustajanjem od nekoliko takmičenja u Tokiju sada je stigla do bronzane medalje u nadmetanju na gredi!

Olimpijska šampionka u ovoj disciplini je postala 16-godišnja Čenčen Guan, a i srebro je otišlo u Kinu, pošto je druga bila Ksiđing Tang, a Bajls je bila odmah iza njih.

Amerikanka je bila u centru pažnje kada je napravila najveći šok Olimpijskih igara, odustavši od nastupa u timskom takmičenju.

Tada su SAD stigle do srebrne medalje, samim tim i Bajls, a posle toga su isplivale informacije da je ona odustala zbog mentalnog pritiska koji je sve vreme osjećala. Potom se pojavio i video snimak njenog odustajanja, da bi nakon toga odustala i od takmičenja u dvovisinskom razboju i preskoku.

Donijela je odluku da ipak nastupi u gredi i time je doprinela rastu odličja koje su SAD osvojile u gimnastici. Imala je na kraju 14.000 poena, dok su dve Kineskinje osvojila 14.633 i 14.233 poena.

Bajls je na Igrama u Riju pre pet godina bila četvorostruka olimpijska šampionka, a osvojila je i bronzu takođe u takmičenju na gredi.