NESTVARNO

ONA JE "ŽENSKI MAJKL FELPS"! DJEVOJKO, ISPISALA SI ISTORIJU: Osvojila 7 medalja u Tokiju, ovo se čekalo 70 godina!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Australijanka Ema Mekion je apsolutna zvijezda svjetskog plivanja, a na Olimpijskim igrama je i četiri puta obarala rekorde.

Izvor: Tanjug/AP/David Goldman

Nevjerovatna Australijanka ispisuje istoriju Olimpijskih igara. Ema Mekion ostvarila je podvig kakav se ne viđa svaki dan.

Ova plivačica osvojila je i sedmu medalju na Igrama u Tokiju i tako pokazala da je nedodirljiva!

Ona je osvojila četiri zlatne medalje do sada, trijumfovavši na trci 50 metara slobodnim stilom, 100 metara slobodnim stilom, 4x100 metara slobodno i 4x100 mješovito.

Uz to je osvojila i tri bronzane medalje - na 100 metara delfin stilom, u štafeti 4x200 slobodnim stilom i mješovitoj štafeti 4x100 mješovitim stilom.

Mekion je time postala tek druga žena u istoriji Olimpijskih igara sa sedam medalja na jednim Igrama, pošto je to uspjela samo tadašnja sovjetska gimnastičarka Marija Gorohovskaja davne 1952. godine, dakle gotovo 70 godina!

Tako je Australijanka stigla do medalje u svakoj disciplini u kojoj je nastupila. Olimpijski rekord na 50 metara slobodno je rušila tri puta (u kvalifikacijama, polufinalu i finalu), a olimpijski rekord je postavila i u disciplini 4x100 mješovito sa svojim koleginicama.

Rekorder po broju medalja na jednim Olimpijskim igrama ostao je Majkl Felps sa osam zlatnih medalja u Pekingu 2008. godine.