Besna!

HRVATICA ŠOKIRALA - AMERIKANCIMA JE SVE DOZVOLJENO NA OI: Šampionka grmi na organizatore, besna je zbog uslova u Tokiju!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Sandra Perković neće da ćuti!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Počeo je i atletski program na Olimpijskim igrama, a odmah su počeli i problemi! Uslovi za trening su prilično loši, a na to se u izjavi za "Sportske novosti" požalila Sandra Perković 

Prva favoritkinja za zlato u bacanju diska je besna na organizatore jer postoji samo jedan trening krug za kladivo i disk i to u obe konkurencije!

"Imamo užasno velikih problema sa uslovima ovde. Stadion za treninge ima samo jedan krug za kladivo i disk, a ovde su 32 diskašice, isto toliko diskaša, pa isto toliko ljudi u kladivu, znači ukupno oko 130 bacača koristi samo jedan krug! A još ponekad u naše termine ubace i koplje", otkrila je ona. 

U takvim uslovima je jako teško pripremiti se, jednostavno nema dovoljno prostora i vremena za trening. 

"Zadnji trening pre kvalifikacija sam počela u 9.30, još smo požurili da bismo došli što ranije, i bacala sam do 11.47, dakle dva sata i 17 minuta. I u tom sam vremenu uspjela baciti samo sedam hitaca, s time da sam bacala tri serije po dva hica i za sedmi sam se ugurala", otkrila je ona i rekla da je baš zbog nedostatka treninga bacala tri serije kvalifikacija, iako je odmah prebacila normu. 

Ipak, nije za sve situacija ista, pošto je nekima sve dozvoljeno.

"A da bi stvar bila još gora, svi ovde u Olimpijskom selu imamo zabranu kretanja, svako jutro testiranja na Covid i još 101 stvar, ali zato Amerikanci imaju svoj stadion na koji mogu da odlaze i do kog imaju službeni prevoz. Tako da lepo mogu da idu na treninge, da u miru bacaju koliko god žele, bez stresa, i MOK im to dopušta. A koliko znam, u olimpijskom duhu je da smo svi smešteni u istom selu, da svi jedemo istu hranu, da se svi borimo na istom borilištu", zaključila je ljutita Sandra Perković.