Ostali sportovi

NOVAK OSTAO I BEZ BRONZE - ŠOK U TOKIJU: Đoković dao sve od sebe, ali nije imao snage!

Autor Gordana Bojanić

Novak Đoković je ostao bez snage u meču za bronzu, pa se iz Tokija vraća bez medalje u singlu. Ostaje još borba za bronzu u miks-dublu...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Novak Đoković je želio da se iz Tokija vrati sa zlatnom medaljom oko vrata, međutim evidentno je da ga je šokantan poraz u polufinalu protiv Aleksandra Zvereva potpuno poremetio.

Umorio se, djelovao nervozno u susretu za bronzu, a iako je dao sve od sebe - treće mjesto na Olimpijskim igrama zauzeo je sjajni španski teniser Pablo Karenjo-Busta. Igrao je pod manjim pritiskom, na zaista vrhunskom nivou, pa bez obzira što se Đoković vratio iz ponora - Španac je osvojio medalju.

NOVAK ĐOKOVIĆ - PABLO KARENJO-BUSTA 1:2 (4:6, 7:6, 3:6)

Pokušaće još Novak da dođe do bronzane medalje u miks-dublu sa Ninom Stojanović, protiv Barti i Pirsa, ali je pitanje gdje će pronaći snagu za još jedan meč jer je djelovao potpuno iscrpljeno protiv Karenjo-Buste.

Još od prvog poena osjećalo se da je energetski vrlo slab, što je iskoristio Španac, posebno kada je Novak postajao sve nervozniji i nervozniji i bacao reket na tribine. Osvojio je drugi set posle taj-brejka, kada je spasio meč-loptu, ali u odlučujućem setu nije imao rješenja za servis Karenjo-Buste.

Igrao je vrhunski tenis sa osnovne linije, dobijao teške poene i na kraju sasvim zasluženo došao do najvećeg uspjeha u karijeri, što je proslavio u suzama.

Ovo je drugi put u karijeri da je Novak izgubio meč za bronzanu medalju na Igrama.