Ostali sportovi

SENZACIJA! HRVATI UZELI ZLATO I SREBRO U TENISU: Srbija čeka Novaka, a oni - svoje privatno finale!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Hrvatska će osvojiti dve medalje u tenisu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Veliki uspeh hrvatskog tenisa, za zlato u muškim dublovima boriće se dva hrvatska para!

Prvo su ranije danas Ivan Dodig i Marin Čilić obezbedili plasman u finale pobedom nad Danijelom i Venus (6:2, 6:2), da bi im se tamo pridružili sunarodnici Mate Pavić i Nikola Mektić koji su takođe slavili u dva seta. Oni su savladali Krajiček i Sangrena na nešto teži način (6:4, 6:4).

Niko nije uspeo da zaustavi hrvatske parove na turniru u Tokiju, pa će tako nastaviti da nižu medalje na Olimpijskim igrama i sa poslednje dve su na čak pet, od kojih će tri biti zlata!

Nema sumnje da su Pavić i Mektić favoriti u velikom svehrvatskom finalu Olimpijskih igara, pošto su najbolji dubl par na svetu, ali nisu bez šanse Dodig i Čilić koji su vrlo dobar par. Uz to, moći će i opuštenije da uđu u meč pošto već znaju da oko vrata imaju najmanje srebrnu medalju kojoj se nisu nadali pred turnir.

Zanimljivo, ovo je prvi put još od 1908. godine da se u finalu muških parova sastaju teniseri iz iste zemlje, pošto je poslednji put to viđeno kada su Britanci osvojili sve medalje u konkurenciji parova iz osam zemalja.

Tagovi