BAR NEŠTO

A IZVINJENJE?! PROMENJEN SRAMNI TEKST O ĐOKOVIĆU: Čuveni list izvrtao Novakove reči, a navijači pobesneli!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Izvrnuli su izjavu Novaka Đokovića i učitali mu ono što nije rekao. Sada su to ispravili...

Izvor: Profimedia

Ugledni francuski list "L'Ekip" objavio je tekst u kome su na vrlo skandalozan način "izvrnuli" reči Novaka Đokovića o pritisku vrhunskih sportista, nepotrebno ga stavljajući u ulogu negativca.

Oni su reči Novaka Đokovića iskoristili u kontekstu američke gimnastičarke Simon Bajls koja se povukla sa Olimpijskih igara zbog povrede, istakavši pritom da je mentalno zdravlje najvažnije, a kada je Đoković upitan da prokomentariše kako se nosi pod pritiskom - to je odjednom dovedeno u vezu sa Amerikankom.

Zlonamerno se kroz tekst provlači da je Đoković bio upitan da prokomentariše Simon Bajls i njen način nošenja sa pritiskom, što nije bio slučaj, a u međuvremenu su priznali grešku!

Tvit sa linkom ka spornoj vesti je posle nekoliko sati obrisan pošto je izazvao negativnu pažnju navijača. Optuživali su ih za pristrasnost i izvrtanje činjenica, a da su u "L'Ekipu" svesni da su pogrešili pokazuje i taj potez - kao i činjenica da su potpuno promenili sporni tekst.

Više se uopšte ne spominje Simon Bajls i reči Novaka Đokovića su predstavili onakvima kakve jesu, odnosno kao njegov stav o pritisku u sportu koji je za njega "privilegija".

Nažalost, izostalo je izvinjenje srpskom sportisti koji nije zaslužio ovakav tretman medija u trenutku kada niko od sportista u Olimpijskom selu nema jednu ružnu reč za njega, ali izgleda da su na Zapadu navikli da od njega prave negativca - ma šta god pričao.

Takođe, veliki broj medija je "kopirao" francuski list i iz istog ugla su posmatrali ovu temu, iako Đokoviću nijednog trenutka nije bila namera da potcenjuje mentalno zdravlje.