Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ NA 3 POBJEDE DO OLIMPIJSKOG ZLATA: Nedodirljivi Novak u četvrtfinalu, sad kreće ono pravo!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je upisao rutinsku pobjedu protiv Davidoviča Fokine i stigao među osam najboljih u Tokiju.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novak Đoković nastavlja svoj pohod na zlatnu olimpijsku medalju!

Alehandro Davidovič Fokina je rutinski savladan u teškim uslovima i najbolji teniser svijeta je stigao do ćetvrtfinala turnira u Tokiju!

Đoković je savladao španskog igrača 2:0, po setovima 6:3, 6:1, a uprkos samo četiri izgubljena gema, Novak je imao nezgodnog rivala na drugoj strani mreže.

Trajao je ovaj meč nešto malo duže nego prošli protiv Jana Lenarda Štrufa, a sve zbog sporijeg početka meča. Prva četiri gema trajala su čak 23 minuta, Novak tada nije baš najbolje servirao, ali je polako nalazio ritam.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je postajao sve naviknutiji na toplo i sparno vrijeme u Tokiju, ali i njegov rezultat je postajao sve ubjedljiviji.

U prvom setu mu je jedan brejk bio dovoljan, u drugom još dva i Đoković je bez previše problema uspio da se nađe među osam najboljih na Olimpijskim igrama. Servis ga je u drugom setu odlično služio, pa ostaje nada da će u takvom ritmu nastaviti i u četvrtfinalu.

Đoković će u tom narednom susretu igrati protiv domaćeg tenisera Keija Nišikorija, inače "bronzanog" sa prošlih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a sve nakon trijumfa Japanca protiv Ilje Ivaške iz Bjelorusije 7:6, 6:0.

Još tri pobjede su neophodne Đokoviću za ostvarenje njegovog velikog cilja...