Odlazi sa medaljom

MILICA MANDIĆ ZAVRŠILA KARIJERU! Za nju nije bilo drugog puta, morala je da osvoji zlato jer je sada KRAJ!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Trener Milice Mandić Dragan Jović je potvrdio ono što je već bilo najavljeno - Milica Mandić je zlatom u Tokiju završila karijeru!

Izvor: PrvaTV/Screenshot/MNPress

Najbolji tekvondo trener sveta je istakao da je ovo veliki uspeh za srpski tekvondo i državu, ali je doneo i tužne vesti. Po njegovim rečima Milica Mandić završava karijeru!

"Šta da vam kažem, svaka medaja je izuzetno velika na Olimpijskim igrama. Ne gledam ovo kao lični uspeh, ovo je uspeh celog tima. Gledamo da podvučemo crtu 8 avgusta kada se sve završi. Svaka medalja ulazi u kasicu tima Srbije i želimo da se sa OI vratimo sa što više", počeo je svoje izlaganje na TV Prva Jović.

On je istakao da je tim prezadovoljan rezultatima postignutim u prethodnom periodu, a onda je konačno progovorio i o onome što baš i nismo hteli da čujemo. Ovo je definitivno kraj!

"Kako da nismo zadovoljni sa 4 olimpijske medalje sa 3 olimpijska ciklusa, to može samo da se sanja, nama se ostvario taj san. U neku ruku smo se radovali ali malo je bilo i tuge jer je to bio poslednji nastup naše Milice Mandić na Olimpijskim igrama. Po zlatu iz Londona ste je prepoznali i završava karijeru sa zlatom iz Tokija", otkrio je Jović. 

On je dodatno objasnio koliko je ovo veliki uspeh. Niko nikada nije bio bolji u tekvondou od naše zlatne devojke!

"Tri olimpijska ciklusa, dve medaje, dve zlatne. Ona je jedna od četiri osobe sa dva olimpijska zlata u našem sportu, niko nema više od toga. I u svakom smislu je deo istorije sporta", dodao je on.

Upitan je i za samo finale, pred koje nije davao nikakve savete Milici. Samo joj je rekao - uživaj!

"Kad dođete u finalni meč tu više kalkulisanja nema, barem u našem sportu. Taktika postoji, ali poznajemo mi te takmičare i korejsku školu. Ali isto znamo i sa čim raspolažemo i koji su naši dometi. Znali smo šta možemo, gde su prepreke i projekcija žreba se ostvarila. Glavni favorit je bila Bjanka Vokden Engleskinja,  ali ja sam rekao da će nju Korejanka da dobije, jer se Korejanci pripremaju za OI", dodao je on i zaključio:

"Uživaj! Ako opteretite takmičara teško da se može popraviti. Uostalom, ako je protivnik bolji pružićemo ruku i biti bolji naredni put, ali kod Milice nije bilo sledećeg puta, pa je sada morala da uzme zlato", rekao je Jović.

Tagovi