Ostali sportovi

POPOVIĆ: Uvijek idemo težim putem, drugačije ne umijemo

Autor Kristina Stevović Izvor CdM

I odbrambeno i napadački morali smo bolje. Ostaje žal, ali drugačije ne umijemo, uvijek idemo težim putem, rekla je selektorka Crne Gore Bojana Popović nakon neočekivanog poraza “lavica” od Japana 27:24.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Naš nacionalni tim nije imao rješenje za raspoloženu golmanku Sakuru Kametani koja je upisala čak 21 odbranu.

“Nekih dobrih stvari je bilo u prvh 15 minuta, iako smo se najviše plašili starta meča. Tada smo bili malo opušteniji i igrali ono što znamo najbolje, međutim, u nekim momentima kada smo trebali da prelomimo utakmicu sa igračem više, bili smo neodlučni. Praktično taj period smo izgubili i krenuo je stres da se stvara unutar tima. Na sve to do poluvremena smo igrali egal. U nastavku meča stvari su trebale drugačije da idu. Kompaktnom odbranom cilj je bio da osvajamo lopte i jednostavnije da dajemo golove”, kazala je Popović.

Falili su golovi Jovanke Radičević i Majde Mehmedović…”Lavice” su u drugom poluvremenu promašile ukupno 18 šuteva.

“Opterećeni rezultatom! Nijesmo postepeno gradili stvari na terenu. Sve je bilo ishitreno, a na sve to golmanka je branila šuteve iz čistih situacija. U tom odnosu, kada pogledamo, golmanka Japana je mnogo ispred nas, a to je i možda presudilo jer smo puno šuteva promašili u drugom poluvremenu. Glava nije bila kako treba kod većine”, rekla je selektorka.

Slijedi duel protiv Norveške, a onda i mečevi protiv Južne Koreje i Holandije. Jedna pobjeda do kraja trebalo bi da bude dovoljna za prolaz među osam najboljih.

“Ispred nas su utakmice, dalje ćemo se boriti i probaćemo da se podižemo i pokažmeo da možemo bolje”, zaključila je Popović.