Navijač!

ĐOKOVIĆ O IBRI - "TO JE BALKANSKI MENTALITET": Novaka u Tokiju pitaju za fudbal, on hvali Zlatana!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Teniser godinama navija za italijanski tim, što nikada nije ni krio.

Izvor: MN Press

Poznato je da je Novak Đoković veliki navijač Milana, a pošto ovih dana u tokiju ima vremena da popriča sa svima, došao je i fudbal na red. Govoreći pred televizijskim kamerama upitan je za narednu sezonu Milana i posebno Zlatana Ibrahimovića, prvu zvezdu tima.

Poznato je da Šveđanin ima mnogo prijatelja među sportistima sa Balkana, a tako ga je opisao i Novak. O fudbaleru švedske reprezentacije govorio se kao o svom drugu, hvaleći njegovu dugu karijeru.

Nakon pobede u prvom kolu protiv impresioniranog Uga Delijena koji je tražio, a zatim i dobio majicu ispričao je da Ibrahimović pomera granice i postavlja standarde čak i na zalasku karijere!

''Mogu da kažem da sam uvek navijač Milana, ja sam rosonero. Nadam se da mogu da igraju dobro u Ligi šampioni i naravno u italijanskoj ligi. Ibrahimović je veliki prijatelj, sjajan borac i šampion. Postavio je vrlo visoke standarde za sve ljude njegovih godina. Nakon svih povreda i operacija, on nastavlja dalje. To je balkanski mentalitet!'', rekao je Novak Đoković.

Ekipa Milana je izborila plasman u Ligu šampiona, jer je prethodnu sezonu završila na drugom mestu Serije A. Zbog toga se vraćaju u evropsku elitu, gde godinama nisu igrali. Prethodna sezona najavila je da bi Milan mogao da se bori i za titulu u Italiji.

Ipak, dok ne počne fudbalska sezona i navijanje za italijanski klub, mora da obave važan posao. Po teškom vremenu u Japanu treba da savlada prvo Jan-Lenarda Štrufa, a zatim i ostale tenisere na putu do zlatne medalje.