Snažna poruka

GLEDAO SAM U OGLEDALO I VEROVAO - TO JE MOJA SUPERMOĆ! Novak detaljno objasnio, ovako se postaje najveći ikada!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića jedna slika inspirisala je da otkrije detalje sa samog početka karijere.

Vimbldon 2018.
Izvor: Profimedia

Novak Đoković je odleteo u Japan gde će probati da donese zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pre odlaska u Japan, on se još jednom prisetio svog velikog trijumfa na ovogodišnjem Vimbldonu. 

Najbolji teniser sveta je osvojio sva tri grend slema ove sezone, ali je oduvek isticao da je za njega trofej na Vimbldonu najbitniji. Sada ga je jedno umetnično delo inspirisalo da otvori dušu i još jednom se osvrne na svoje početke. 

"Znam da kasnim,ali nikada nije prekasno za objavu o Vimbldonu.Želeo sam da se osvrnem na ovu prelepu sliku i umetničko delo koje je izazvalo u meni puno lepih osećanja i podsetilo me na detinjstvo", počeo je Novak. 

On je otkrio svoje "supermoći", pomoću kojih je od malih nogu koračao ka najvećim uspesima. 

"Kada sam pravio vimbldonski trofej od svih materijala koji su mi bili pri ruci. Tada sam se gledao u ogledalo i zamislio da držim pravi trofej Vimbldona jednoga dana. Slika u glavi je bila vrlo jasna i verovao sam u svoju maštu u potpunosti. Imao sam sreće da me roditelji podrže, uz nekoliko bliskih ljudi i stvore sredinu u kojoj sam mogao da sledim svoje snove. Vizualizacija/Zamišljanje i Mašta su super moći koje imamo kao ljudi", dodao je on.

Na kraju je poslao snažnu poruku svim roditeljima i poručio im da uz dečju maštu sve postaje moguće. 

"Ne može svako da se domogne najviših sportskih visina ali u tom nevinom i čistom dečjem razvoju smo mi kao roditelji obavezni da pružimo ljubav, podršku, razumevanje i nežnost. Jer dečje maštanje i sanjarenje je nešto što nas sve pokreće i daje lepotu i radost ovom svetu. Ako negujemo i poštujemo dečju maštu, verujem da ćemo u budućnosti (nezavisno od sportskih ili bilo kojih drugih dostignuća) imati društvo koje je ispunjeno zdravim porodičnim odnosima i kao rezultat toga, uspešnije i stabilnije društvo", zaključio je Novak.