TAKO JE?

IVANIŠEVIĆ OTPISAO FEDERERA IZ TRKE SA NOVAKOM: Samo još Rafa! A onda se tenis vraća u normalu...

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Goran Ivanišević govorio je o narednim godinama u svjetskom tenisu i ko bi mogao da izazove Novaka Đokovića.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/VINCE CALIGIURI/TENNIS AUSTRALIA/MN Press

Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević je primljen u "Kuću slavnih", a nedugo prije nego što će mu biti ukazana velika čast dotakao se i rada sa Novakom Đokovićem.

Njih dvojica sarađuju već nekoliko godina, uporedo sa Marjanom Vajdom, a "Zec" ističe da je sa njima nekada vrlo teško raditi jer želi da je bolji iz dana u dan. Pomogao mu je Ivanišević da popravi servis, stigao je Nole do 20. grend slema, a svi se pitaju do kada može tako...

 "Velika trojka" je u veteranskim godinama, ali i dalje dominira svjetskim tenisom, međutim jasno je da neće do pedesetih mučiti mlađe igrače.

"Muški tenis je u dobrom stanju. Federer polako odlazi i ne vjerujem da više može biti broj 1. Novak i Rafa će se boriti za rekorde", istakao je Goran Ivanišević.

"No, imate mnogo kandidata koji će u sledećih pet do šest godina doći do broja 1 i osvajati Grand Slam naslove. Tu je Medvedev, Tim je to već učinio na prošlogodišnjem US Openu, pa tu su još Rusi, Cicipas, onda Italijani - Berettini, Museti, Siner. Biće mnogo promjena na ljestvici kad ova trojica odu. Ne znam kada će to biti, ali dok su tu, neće biti velikih promjena", poručio je Ivanišević.

Šta će biti sa tenisom kada zaista odu?

"Kada odu opet ćemo imati četiri različita grend slem pobjednika u jednoj godini, kako je to bilo prije".