Ostali sportovi

NOVAK U FINALU VIMBLDONA! Britanci ustali da pozdrave kralja, lekcija bahatom Kanađaninu i URLIK za kraj!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Novak Đoković plasirao se u svoje sedmo finale Vimbldona!

Izvor: Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u polufinalu Vimbldona 12. tenisera sveta Denisa Šapovalova rezultatom 7:6,7:5,7:5.

Srpski as nesigurno je ušao u borbu sa mladim Kanađaninom koji je na londonsku travu izašao sa velikim ambicijama i jakim emocijama. Veliki šampion mučio se protiv "dečaka" koji je igrao svoj najbolji tenis, nije ni čudo to mu je prvo polufinale jednog grend slema.

Trajala je lavovska borba, a onda se obojici u taj-brejku prvog seta stegla ruka. Međutim, mentalno najjači teniser svih vremena snašao se i sa tim izazovom i uspeo da povede.

I možda bi svi od momka koji ima 22 godine očekivali da se uplaši u drugom setu, ali sjajni Šapovalov hrabro je igrao i Đokoviću jedva dopuštao poene na svoj servis.

Ipak, kako se približi kraj seta iskustvo izađe na videlo, Novak pojača igru, Denis naniže greške i sve se vrati u korist svetskog broja jedan. Bio je i ljut Denis na sudiju, nije najbolje kontrolisao emocije, čime je pokazao i bahatost, a sa druge strane je srpski as znao kada to treba i može da iskoristi.

Tokom trećeg seta igrao se preslikan tenis iz prva dva, a preslikana je bila i završnica. Novak na neke od servis gemova Šapovalova nije uspevao ni da trepne, ali momak koji je ispunio svoj san završio je u suzama.

Silni Novak prošao je u sedmo finale Vimbldona, utišao je Britaniju, a tek nas čeka ISTORIJA.

Protivnik za veliki trofej prvom reketu sveta je Italijan Mateo Beretini.