Ostali sportovi

POPOVIĆ NAKON PORAZA OD BRAZILA: "OVE UTAKMICE SU NAM DALE PUTOKAZ ZA DALJE"

Autor Jovana Raičević

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović smatra da je naš nacionalni tim protiv Brazila odigrao bolje nego što je to bio slučaj juče protiv Mađarske.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Lavice” su izgubile oba kontrolna meča u Šiofku, ali je poraz od Brazila bio minimalan – uz primljeni pogodak iz sedmerca po isteku 60. minuta.

“Značajna provjera je iza nas, odigrale smo u boljem ritmu nego juče. Doduše, početak utakmice nije bio kakav smo željele, ponovo je bilo dosta tehničkih grešaka, ali smo od 8. minuta stabilizovali redove i u preostala 53 primili 15 golova od Brazila. Pokušale smo da držimo tempo tokom čitave utakmice, sa dosta tranzicije, ali u tom trčanju je bio veći broj tehničkih grešaka. Na tome radimo, treniramo, želimo da ubrzamo igru i sve će da slegne kad bude trebalo”, kazala je Popović i dodala:

“Odbrana je bila na odličnom nivou tokom čitave utaklmice, imale smo kontrolu. Uglavnom smo igrale 6-0 odbranu, manje 5-1, koju ćemo možda i više da koristimo. Golmani, tj. Marina koja je branila svih 60 minuta, ponovo su bili odlični”.

Reprezentacija pripreme nastavlja u Podgorici, a put za Tokio planiran je za 15. jul.

“Ove dvije utakmice su nam dale putokaz šta i kako bi trebalo da odradimo, najvažnije je da su djevojke prošle kroz dva važna meča i vidjele su koliko još moraju da rade. Fizička sprema i tempo koji smo držale je pokazao da smo na dobrom putu i da će za ovih 15 dana biti na boljem nivou. Važno je da smo probali dosta toga i idemo dalje u završnu fazu priprema”, zaključila je Popović.