Ostali sportovi

ŠOK U LONDONU - FEDERER RAZBIJEN! Švajcarac ispao sa Vimbldona SA NULOM!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Iskusni švajcarski teniser neće igrati polufinale Vimbldona, nakon debakla protiv Hurkača!

Izvor: Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

Rodžer Federer eliminisan je sa Vimbldona u jednom od najtežih poraza koje je doživio tokom karijere. Od njega je mnogo bolji poljski teniser Hubert Hurkač, koji je za sat i 50 minuta, uz 6:0 u trećem setu, prošao u polufinale!

Rezultat: Rodžer Federer - Hubert Hurkač 3:6, 6:7, 0:6

Uskoro opširnije...

Pročitajte kako je tekao meč na Vimbldonu

Tok trećeg seta:

KRAJ - 6:0, bez izgubljenog gema Hurkač stiže do pobjede!

Kakva igra Poljaka... Igra se 24 minuta u trećem setu, a on protiv Rodžera Federera vodi 5:0!

BREJK - Federer ne može da uzme ni gem! Mogao bi ovo da bude debakl Rodžera na travi Vimbldona, poraz kakav nikad nije doživio. Gubi 4:0 u trećem setu...

Dva puta je Hurkač servirao u trećem setu, a izgubio je samo tri poena u tim gemovima. Nakon 15 minuta igre u trećem periodu već ima prednost 3:0 i blizu je pobjede, plasmana u polufinale i izbacivanja Rodžera Federera sa turnira.

BREJK - Hubert Hurkač koristi svoju priliku i oduzima servis nekada najbolnjem teniseru svijeta. Sada ima 2:0 u setovima i 2:0 u gemovima!

Hubert Hurkač je prvi servirao u setu koji bi mogao da bude odlučujuć i lako je taj dio igre riješio u svoju korist. Ima prednost - 1:0.

Tok meča:

Trenutno 18. teniser svijeta igrao je danas u Londonu jedan od najboljih mečeva karijere. Hurkač na travi Vimbldona, omiljenoj podlozi legendarnog Federera,  Švajcarcu drži čas tenisa u četvrtfinalu prestižnog turnira.

Prvi set je u svoju korist rešio jednim brejkom i to u šestom gemu, a iskoristio je i prvu set loptu u tom dijelu igre. Sigurna igra Poljaka Federeru nije ostavila mnogo prostora da se razigra, kao u prvom tako ni u drugom setu...

Drugi je, ipak, bio priča za sebe. Federer je uspio da stigne do 3:0 u gemovima, nakon najlošijeg Hurkačovog gema, ali je uspei da se vrati. U sedmom gemu je uspeo da se vrati, a drugi dio meča je nakon 6:6 otišao u taj-brejk.

Iako bi mnogi pomislili da će to biti dio susreta u kom će dominirati Federerovo iskustvo, to se nije desilo. Vidjeli smo čak pet mini-brejkova, a Hurkač je ponovo iskoristio prvu set loptu. Kad do toga dođe, on ne griješi!