NOVI DETALJI!

OTKRIVENO DO KADA ĆE ĐOKOVIĆ BITI PRVI NA SVETU: Novak može da vlada celu 2021, ostaje mu da obori rekord jedne ŽENE!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Već sada znamo do kada će Novak minimalno biti na čelu ATP liste, a to bi moglo da bude vrlo važno za obaranje još nekih istorijskih rekorda.

Izvor: Profimedia

Danil Medvedev je završio učešće na Vimbldonu neočekivanim porazom već u 4. kolu i to znači da će Novak Đoković ostati najbolji teniser sveta i posle ovog turnira.

Tačnije, Srbin će biti na čelu ATP liste najmanje do 16. avgusta 2021!

Medvedev je kao drugi igrač sveta imao priliku da osvajanjem Vimbldona preuzme Novakovu poziciju, ali je ovaj turnir još jednom pokazao da nije spreman za tako velik izazov. Zbog njegovog ranog ispadanja sa turnira, sada imamo nove detalje po pitanju budućeg izgleda vrha atp liste.

Sada je nemoguće da Novak Đoković izgubi prvo mesto pre 16. avgusta, što znači da će najbolji teniser sveta biti bar 333 nedelje!

Đoković je još od 8. marta rekorder u toj kategoriji, kada je prestigao Rodžera Federera, a rečima jedne legende, to niko nije mogao da zamisli. Od tada, Novak već četiri meseca samo poboljšava sopstveni i rekord i sada znamo koliko će on minimalno još trajati.

Činjenica da je Nadal trenutno dosta daleko od njega na rang listi i da će Medvedev u drugom delu sezone braniti veliki broj bodova dodatno će otežati posao igračima koji bi da svrgnu Srbina sa teniskog vrha. Ukoliko bi Novak zabeležio odlične rezultate na Vimbldonu i US openu, postalo bi vrlo izvesno da će čitavu 2021. provesti kao najbolji igrač sveta.

ŠTA AKO ĐOKOVIĆ OSVOJI VIMBLDON?

Izvor: Profimedia

Gorepomenuti scenario je najgori mogući, ali šta ako pogledamo najbolji mogući? To je scenario po kojem bi Đoković uspeo da osvoji Vimbldon, svoj 20. grend slem u karijeri.

Ukoliko bi to uspeo, Novak bi na prvom mestu ATP liste ostao ukupno bar 338 nedelja, što znači da bi sigurno bio na prvom mestu do ponedeljka 20. septembra.

To bi značilo da bi Novak osvajanjem Vimbldona bio siguran i do US opena, gde bi mogao da poboljša svoj učinak, imajući u vidu da je prošle godine diskvalifikovan u četvrtom kolu.

NOVAK POSTAJE DRUGI U ISTORIJI, JOŠ SAMO ŠTEFI GRAF

Činjenica da će Novak ostati sigurno najbolji igrač sveta bar 333 sedmice znači da će 16. septembra prestići još jednu legendu svetskog tenisa.

Srpski teniser će postati drugi najdugovečniji vladar u singlu gledajući i muški i ženski tenis, pošto će prestići Martinu Navratilovu. Ova legendarna teniserka je ženskim tenisom vladala 332 sedmice.

Sve ovo znači da će Novaku preostati da sustigne još samo Štefi Graf, legendarnu Nemicu koja je najbolja teniserka sveta bila 377 nedelja. Još uvek je Grafova daleko, ali sa Novakom i njegovim obaranjem rekorda se nikad ne zna - sve je moguće.

U muškom tenisu je već odavno najbolji u istoriji u ovoj kategoriji...