Istina

NOVAK PIŠE KNJIGU O EMOCIJAMA! Đokovićev bivši trener ga uporedio sa uličnim borcem - ima dve ličnosti

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Boris Beker govorio je o nekim neverovatnim sposobnostima Novaka Đokovića.

Izvor: MN Press

Najbolji teniser sveta sprema se za četvrtfinale Vimbldona, a na tom putu borio se ne samo sa rivalima već i sa glasnom publikom koja je znala da provocira.

Novak Đoković važi za jednog od mentalno najjačih igrača na turu, ali čak i on zna da plane i to žestoko, zbog čega ga mnogi oštro osude.

Ipak njegov nekadašnji trener Boris Beker govorio je za "Guardian" da je Novakov stav po njegovoj meri kao i to da on sjajno kontroliše emocije.

"Važno je naučiti da kontrolišete svoje emocije i da ne odustajete dok se ne odigra i poslednji poen. To imaju Rodžer i Rafa. Novak Đoković može da napiše knjigu o tome. Dopada mi se njegov stav. On je poput uličnog borca", objasnio je Nemac.

Beker je kod Novaka prepoznao dve ličnosti. Iako u toku meča Đoković deluje hladno "kao led" proslavljeni nemački as tvrdi da je van terena Srbin izuzetno prijatna osoba.

"Kada sam počeo da radim sa njim, trebalo mi je vremena da shvatim kakav je on van terena. Ta ličnost je sasvim drugačija od one koju vidite na terenu. Kao igrač se ponaša veoma mehanički, hladno. Sasvim je suprotan privatno. To je najprijatniji karakter koji možete naći. Uvek mi je bilo zanimljvo kako takve dve ličnosti mogu da budu u jednoj", ispričao je Beker za britanske medije.

Novak u sredu svoj meč na Vimbldonu protiv Martina Fučovića igra pred punim tribinama pa ostaje da vidimo da li će ostati miran na provokacije.