Prošao!

JOŠ SE NADA DA ĆE SRUŠITI NOVAKA! Rus hodao po ivici ambisa, iskusni Hrvat ga mučio pet setova!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Satima se mučio protiv Marina Čilića, ali Danil Medvedev je ipak pobedio!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Ruski teniser Danil Medvedev, drugi nosilac na Vimbldonu i jedini čovek koji na ovom turniru može da otme prvo mesto Novaku Đokoviću, jedva je prošao u četvrto kolo prestižnog turnira. Njega je više od tri i po sata na travi u Londonu mučio Marin Čilić, iskusni hrvatski teniser koji je bio blizu pobede.

Marin je vodio 2:0 u setovima, ali nije imao dovoljno snage da svoju prednost pretvori u pobedu koja bi bila jedno od najvećih iznenađenja turnira.

Danil Medvedev - Marin Čilić 3:2 (6:7, 3:6, 6:3, 6:3, 6:2)

Na kraju, kada se danil u potpunosti razigrao i pročitao svog rivala, mogla je ovo da bude i ubedljiva pobeda. Imao je Medvedev čak 5:0 u petom setu, ali mu je tada popustila koncentracija, pa je izgubio naredna dva gema. Kada je drugi put servirao za pobedu nije bilo problema, pa će on biti rival Uberta Hurkača u četvrtom kolu turnira.

Ruski teniser je već mesecima najbliži Novakov pratilac na ATP listi, a postoji šansa i da preotme čelnu poziciju.

Za to bi moralo da se dogodi da Novak ne osvoji titulu na Vimbldonu, a poznato je da je srpski teniser ubedljivo najveći favorit na trećem grend slemu sezone.

Da bi Danil Medvedev postao prvi teniser sveta, neophodno mu je da osvoji turnir u finalu protiv Đokovića, ili da igra finale a da srpski teniser ispadne u nekoj ranijoj fazi. Đoković, koji je rekorder po broju nedelja na čelu liste, deluje prilično sigurno u dosadašnjem delu turnira.