Objasnio

ĐOKOVIĆA NE VOLE ZBOG FEDERERA! Novakov rival objasnio zašto je publika provocirala - Plaše se da Srbin bude najbolji!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Novak Đoković bio je u "sukobu" sa publikom tokom meča pritiv Denisa Kudle, a Amerikanac zna razlog!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Svetski broj jedan pobedio je 114. tenisera sveta, ali i samog sebe.

Novak Đoković prošao je u osminu finala Vimbldona posle pobede protiv Denisa Kudle, ali u toku borbe nije više znao način kako da se izbori sa provokacijama publike pa je sočno opsovao.

Srpski as objasnio je kasnije da je njegova reakcija bila preterana, a novinari su pitali i Amerikanca zbog čega publika nije bila na Novakovoj strani, na šta je on imao zanimljiv odgovor.

"Verujem da je jedan od razloga i Rodžer Federer. Niko na svetu nema više navijača od njega i oni žele da Rodžer ostane rekorder. Smatram da su navijači okrenuti protiv Đokovića i zbog toga", istakao je Kudla.

Takođe kao jedan od razloga vidi i Novakovu dominaciju, Amerikanac je objasnio da publika često voli da navija za igrače koji u tom trenutku imaju male šanse za pobedu.

"Mislim da su ljudi, generalno, na strani autsajdera. Kada neko dominira u toj meri kao Novak, onda ljudi požele da se to promeni, da neko drugi počne da pobeđuje", objasnio je Kudla.

Razlozi koje je naveo Amerikanac su i više nego prihvatljivi i jasni, a videćemo da li će Britanci sa tribina uspeti da isporovociraju Đokovića i u osmini finala protiv Kristijana Garina.