Iznenađenje

KIRJOS NAJAVIO ODLAZAK U PENZIJU, NEĆE JOŠ DUGO IGRATI: Uživao u prozivanju Novaka, pa poručio - Nisam kao on!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nik Kirjos najavio je da će uskoro da napusti tenis!

Izvor: Tanjug/AP/Alberto Pezzali/Alastair Grant

Australijanac je glavni kada treba da se bilo šta zameri svetskom broju jedan, ali je u poslednje vreme počeo da shvata moć srpskog asa, a sada je doneo odluku koja će mnoge iznenaditi.

Nik Kijros obavestio je da mu je u planu da napusti tenis u 28. ili 29. godini što nije tako daleko s obzirom na to da Australijanac sada ima 26 godina.

Kako je istakao njegov najveći san nije bila teniska karijera, već košarkaška, a to nije ispunio. Kirjos je objasnio da on na tenis ne gleda kao Federer, Nadal i Đoković.

"Ne volim ovaj sport kao što ga vole legende. Osećam da Federer, Nadal i Đoković ne bi mogli da žive bez tenisa, to je njihova prva ljubav. Moja prva ljubav je bila košarka, ali nisam uspeo da ispunim svoj san. Dobijam dosta negativnih komentara, ali želim da radi i neke druge stvari pored tenisa. Cilj mi je da se povučem sa 28, 29 godina, jer želim da iskoristim najboljeg godine svog života sa porodicom, devojkom i prijateljima", iznenadio je Nik.

Australijanac ne forsira sebe, i napominje kako je ovo poslednja faza njegove karijere.

"Odlučio sam da ne vršim pritisak na sebe. Srećan sam, sa mnom je moja devojka, još uvek mogu da igram na visokom nivou. Dosta sam radio prethodnih nedelja. Nije lako pronaći motivaciju. Dugo sam na Turu, znam da sam u poslednjoj fazi karijere", objasnio je Kirjos.

Njego naredni protivnik u trećoj rundi Vimbldona biće Feliks Ož Alijasim. Uvek temperemanetni Nik nije više toliko siguran u sebe.

"Oduvek sam bio veliki poštovalac Feliksa, mislim da ima sve što je potrebno da uspe. Njegova igra je neverovatna, izuzetno ga poštujem. Neću menjati taktiku, biću agresivan. Nisam favorit, ali znam da postoje ljudi koji veruju da mogu da pobedim", zaključio je Kirjos.

Tagovi