OBOŽAVAJU GA

NAVIJAČI, UMEŠAJTE SE! FEDERER BACIO PUBLIKU U TRANS: Ludilo na Vimbldonu, navijaće i protiv Engleza zbog njega!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Navijači na Vimbldonu obožavaju Rodžera Federera.

Izvor: Profimedia

Švajcarski teniser Rodžer Federer pošteno se namučio na startu Vimbldona i prošao je samo zahvaljujući povredi Adrijana Manarina, dok je u duelu 2. kola protiv Rišara Gaskea, još jednog Francuza, pokazao znatno bolji tenis.

Federer je samo u prvom setu imao problema, spasao je tri brejk lopte, a onda "počistio" Gaskea za manje od dva sata na terenu - 3:0 (7:6, 6:1, 6:4).

Ovo je možda bio i najbolji meč Federera od povratka na teren posle operacije, a godila mu je i podrška sa tribina. Vimbldonska publika ga obožava i kao u transu je pratila njegov susret protiv Gaskea, a posebno su bili egzaltirani dok je davao izjavu na terenu.

"Čuo sam galamu, nisam vas čuo dalje šta ste rekli", kazao je Federer novinarki koja ga je upitala na čijoj će strani biti domaći navijači u trećem kolu pošto igra protiv britanskog igrača Kamerona Norija.

"Nadam se da će publika da se umeša", nasmejao se Federer i dodao: "Samo nek navijaju, da li za njega jer je domaći teniser ili za mene koji ovde dolazim već 20 godina. Kameron je dobar tip, ali dosta sada... On mora da ispadne, a ja da prođem".

Evidentno je da će podrška Federeru rasti kako turnir bude proticao, a podsetimo da će švajcarski teniser biti rival Novaka Đokovića tek u finalu, naravno ako obojica stignu do sedmog meča.