Ostali sportovi

NOVAK ODBIO TOLIKI NOVAC DA NE SMEM DA KAŽEM! Srđan Đoković otkrio - Nole će se toga uvek pridržavati!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

"Novak nije naučen da se folira", poručuje njegov otac.

Izvor: MN Press

Srđan Đoković otkrio je u nedeljnom intervjuu "Politici" dosad nepoznate detalje o susretu svog sina Novaka i patrijarha Pavla, a uz to je otkrio i još zanimljivih detalja o svetskom "Broju jedan".

Đoković senior rekao je da njegov sin, najbolji teniser sveta, živi jednostavan život i da ga materijalna bogatstva ne impresioniraju. Otud i nije čudno što fanovi mogu da ga vide kako nosi obične farmerke, običnu košulju, vozi običan auto...

"Njegov život nije složen. Njegov odnos prema materijalnim stvarima ne postoji, ali prema duhovnim vrednostima, ljudima, porodici i narodu sveobuhvatan je i fantastičan. Ne smem ni da kažem koje je sve sponzorske ugovore odbio, s kojom količinom novca jer misli da nije primereno sportistima da reklamiraju sve i svašta. Toga će se Novak uvek pridržavati", rekao je Srđan Đoković.

Noletov otac rekao je da osvajač 19 grend slemova nije folirant!

"On nije naučen da se folira, da jedno misli, drugo kaže, a treće radi. Ono što misli, to i radi. Zato što je potekao iz običnog naroda. Zašto on igra najbolje u Kini, u Aziji, u Južnoj Americi? Zato što tamo oseća ljubav. Tamo ga ljudi vole, osećaju kao svog".

Na pitanje šta očekuje na Vimbldonu, Đoković senior odgovorio je kontrapitanjem - "A šta vi očekujete?".

Na odgovor novinara da očekuje pobedu i još jedan Noletov grend slem, Srđan Đoković odgovara:

"Onda spremajte doček. To će biti 20, a u Njujorku, početkom septembra, 21. Novakova grend slem titula koju su mu nepravedno oduzeli prošle godine".

Podsetimo, tada je Novak slučajno udario lopticu van igre i pogodio linijskog sudiju u vrat.

"Ne podržavam to što je Novak uradio. Učinio je to u afektu, a loptica je udarila ženu sudiju. Iako su to situacije koje su se ko zna koliko put dešavale u karijerama ogromnog broja igrača, niko nikada nije kažnjen drastično kjao on. Mogli su da ga kazune novčano, ali da ga isljuče s turnira"...