ŽREB!

NOVAK ĐOKOVIĆ SAZNAO PUT KA OSVAJANJU VIMBLDONA: S Federerom ne može prije finala, teško već u 2. kolu!

Autor Jovana Radunović

Najbolji teniser svijeta je saznao kakav ga put čeka ukoliko želi da osvoji Vimbldon po šesti put u karijeri.

Novak Đoković i Rodžer Federer
Izvor: Profimedia

Nakon osvojenih trofeja na Australijan openu i Rolan Garosu i posle novog "prepucavanja" sa ATP-om, Novak Đoković napada novi trofej na Vimbldonu.

U borbi za 20. grend slem pehar u karijeri, najbolji teniser svijeta neće moći da se sastane sa Rodžerom Federerom prije finala!

Novak će u prvoj rundi igrati protiv Džeka Drejpera, 19-godišnjeg Britanca, a u drugom kolu potencijalni rival je Kevin Anderson, čovjek koji je 2018. u finalu Vimbldona izgubio upravo od Đokovića.

Inače, Anderson je već jednom namučio Đokovića na ovom turniru, pošto je 2015. njihov meč trajao dva dana, a Novak je od 0:2 stigao do trijumfa 3:2.

U osmini finala bi Đokovića mogao da sačeka Gael Monfis ukoliko opravda ulogu favorita, dok su u četvrtfinalu potencijalni rivali Andrej Rubljov i Dijego Švarcman.

U Novakovoj polovini žreba su i Stefanos Cicipas, ndeavni finalista Rolan Garosa, kao i Denis Šapovalov i Roberto Bautista Agut. Dakle, u polufinalu je moguća repriza finala Rolan Garosa.

U drugoj polovini žreba su i Rodžer Federer, Danil Medvedev, Aleksander Zverev i Mateo Beretini, pa će tako biti moguća repriza poslednjeg finala Vimbldona ukoliko legendarni Švajcarac prije toga ostvari šest pobeda.

Federeru neće biti jednostavno u prvom kolu, jer će igrati protiv Adrijana Manarina, odličnog igrača koji voli da igra na travnatoj podlozi.

Laslo Đere će u prvom kolu igrati protiv Pabla Kuevasa, a ukoliko slavi mogao bi da naleti na Fabija Fonjinija u drugom kolu. DušanLajović će startovati protiv Žila Simona, a potom je moguć duel sa Britancem Danom Evansom. MiomirKecmanović će igrati protiv Banjisa, a potom verovatno Roberta Bautiste Aguta, ukoliko upiše trijumf u prvoj rundi.

FilipKrajinović će igrati protiv "vajldkarda" Aleksa Bolta, a potom sledi mogući meč protiv Kamerona Norija. Ukoliko bi stigao do trećeg kola, tamo bi mogao da ga sačeka Rodžer Federer.

Vimbldon se 2020. godine nije igrao zbog pandemije korona virusa, a ove sezone će trajati od 28. juna do 11. jula. Trofej iz 2019. brani Novak Đoković. Evo i celog žreba muškog singla: