Au..

LUDILO! NOVAK I KIRJOS U PRVOM KOLU VIMBLDONA, FEDERER VEĆ U ČETVRTFINALU? Đokovića u Londonu čeka PAKAO!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Novak Đoković može već u prvom kolu Vimbldona da igra protiv Nika Kirjosa, a ukoliko dođe do četvrtfinala rival bi mogao da mu bude Rodžer Federer.

Izvor: Profimedia

Organizatori Vimbldona objavili su listu nosilaca, a dok čekamo na konačni žreb, pretpostavke najavljuju spektakl.

Svetski broj jedan će kao branilac titule i najbolji teniser planete biti prvi nosilac Vimbldona, a na drugom mestu prati ga Rus Danil Medvedev što automatski znači da Đoković sa njim ne može da se susretne pre finala.

Ipak, s obzirom na to da je Rodžer Federer postavljen za sedmog nosioca, Novak i Švajcarac vrlo lako mogu da zapadnu u istu deo kostura i tako se sastanu već u četvrtfinalu. Takođe, još jedan zanimljiv duel Đoković bi mogao da odigra već u prvom kolu.

Australijanac Nik Kirjos je 61. nosilac pa tako vrlo lako može da se desi da žreb "podesi" da dežurni Novakov hejter padne na startu Vimbldona njemu u ruke. O tom potencijalnom susretu teniska javnost već bruji.

 Nekada prvi teniser sveta Džon Njukomb smatra da Novak ne bi voleo da igra protiv Nika u Londonu.

"Siguran sam da Đoković ne bi želeo da igra sa Kirjosom u prvom kolu Vimbldona. Gledajte, biće mnogo vrhunskih igrača koji neće želeti da vide Nika u svom delu žreba. Biće ga veoma teško pobediti", istakao je Njukomb.

Što se tiče ostalih nosioca, Stefanos Cicipas je treći, a Dominik Tim četvrti pa tako što se tiče Grka i Austrijanca Novak ne mora da brine do polufinala.

Ipak, učešće Tima na Vimbldonu stoji pod znakom pitanja zbog povrede na Majorki, a za Novaka je olakšavajuća okolnost što ni Rafael Nadal neće biti u Londonu.