SKIDA MU KAPU!

NOVAK JE ZBOG NJEGA HTEO DA OSTAVI TENIS, ON SAD KAŽE DA JE NAJVEĆI: Đokovića JEDNA stvar odvaja od Federera i Nadala!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Đoković je osvojio Rolan Garos, a Jirgen Melcer je bio oduševljen njegovim podvigom.

Izvor: Profimedia/DPPI/Jean Catuffe

Prošlo je već više od nedelju dana kako je Novak Đoković osvojio Rolan Garos, ali pohvale na njegov račun ne prestaju.

Posle podizanja 19. grend slem trofeja u karijeri, sjajne reči o Srbinu stigle su i od čoveka koji mu je zadao jedan od najtežih poraza u karijeri.

Đoković je upravo na Rolan Garosu doživeo taj poraz, u četvrtfinalu turnira 2010. godine. Rival mu je bio Austrijanac Jirgen Melcer, protiv kojeg je Novak imao prednost 2:0 u setovima.

Ipak, nekako je Novak izgubio naredna tri i godinama kasnije priznao je da je u tim momentima razmišljao da odustane od tenisa. Melcer sada ima samo reči hvale za njega.

"Morate da mu skinete kapu. On će uskoro oboriti sve rekorde", počeo je Melcer za austrijski "Laola1".

Izvor: Profimedia

"Jedino mu nedostaje grend slem da se izjednači sa Rafom i Rodžerom. Nivo tenisa koji je pokazao u polufinalu i finalu je bio ekstremno visok. Nije ništa dozvoljavao. Hladnokrvno je iskoristio prve šanse koje je dobio i od Nadala i od Cicipasa. Protiv Cicipasa je gubio 2:0, ali posle osvajanja trećeg seta, bilo je jasno svima koji znaju tenis kao sport da će on verovatno pobediti na kraju. On je jednostavno najbolji i gotovo je nepobediv", priča Austrijanac.

Melcer je potom govorio i o Đokovićevoj mentalnoj snazi.

"On se mnogo razvio na tom polju. Đoković jednostavno zna da u svakom meču postoji put do pobede i on ga vrlo često nađe. On se prilagođava, menja svoju taktiku i teren napušta kao pobednik. To ga izdvaja od ostalih. Iako ima svoje metode, on je vrlo emotivan na terenu i u pravcu svog boksa. Ali to mu očigledno pomaže i u ovom trenutku sve radi kako treba", rekao je Jirgen Melcer.