ZVANIČNO!

ŠOK! NADAL NE IGRA VIMBLDON, NEĆE IĆI NI NA OI: Posle poraza od Novaka priznao - MORAM OVAKO!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Rafael Nadal je šokirao celu planetu - odustaje od dva najbitnija turnira!

Izvor: Tanjug/AP/Thibault Camus

Rafael Nadal je zvanično objavio ono o čemu se nagađalo - moraće da odmori! 

Posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa odlučio je da ne nastupi na Olimpijskim igrama i na Vimbldonu. 

"Odlučio sam da ove godine ne učestvujem na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju. Nije bila laka odluka, ali morao sam da poslušam svoje tijelo i svoj tim i da razumem da je to pravi izbor", napisao je Nadal u zvaničnom saopštenju. 

On je istakao da zbog male pauze između turnira ne može u ovim godinama da nastavi da se takmiči na najvišem nivou. 

"Cilj je da produžim svoju karijeru i nastavim da se bavim onim što me čini srećnim, a to je takmičenje na najvišem nivou. Da nastavim da se borim za svoje lične i profesionalne ciljeve na najvišem nivou. To što su između Rolan Garosa i Vimbldona samo dve nedelje mi nije olakšala da se oporavim posle uvijek zahtjevne sezone na šljaci.  ", dodao je Nadal. 

On se zahvalio svim navijačima na podršci, a posebno onima u Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu, koji neće moći da ga gledaju ove godine. Istakao je da u ovim godinama mora da pazi na svoje tijelo kako bi ostao u formi, a na kraju je izrazio žaljenje što će propustiti Olimpijske igre. 

"Olimpijske igre su mi uvijek mnogo značile i uvijek su mi kao sportisti bile prioritet. Lično sam imao šansu da budem na njima tri puta i čast da nosim zastavu svoje zemlje", istakao je Nadal.

Španac je u karijeri osvojio dva zlata na OI, prvo u singlu 2008. godine, a drugo 2016. u dublu. Što se tiče Vimbldona poslednji put ga je osvojio davne 2010. godine, a na prethodna dva turnira su ga u polufinalima izbacivali Rodžer Federer i Novak Đoković.