Što to?

"DŽENTLMEN" FEDERER MALTRETIRAO NOVINARE POSLE PORAZA: Čekali ga 2 i po sata, zemljake terao da pitaju na engleskom!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Švajcarac se nije poneo kao profesionalac, iako su njegovi navijači to uvek isticali.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Rodžer Federer je poražen na turniru u Haleu, a nakon meča je pokazao veoma nizak nivo profesionalnosti. Bes zbog izgubljenog meča iskalio je na novinarima koji su dva i po sata čekali legendarnog tenisera.

Iako ničim nisu zaslužili maltretiranje, Rodžer je kasnio na konferneciju, a zatim postavljao pravila kao nikada ranije. Iako je kroz celu karijeru odgovarao na pitanja na tri jezika, sada je pričao samo engleski, čak i sa novinarima iz Švajcarske!

Bilo je to veliko iznenađenje za sve novinare koji su pratili njegov meč protiv Feliksa Ože-Aljasima, u kom je mladi Kanađanin napravio veliki proekret i stigao do pobede.

''Osećam da mi treba vremena, bilo mi je potrebno da svarim treći set. Nezadovoljan sam, isto kao u Ženevi'', rekao je Federer koji je debelo kasnio.

Nakon nekoliko pitanja na engleskom, novinari su očekivali da će početi konferencija i na ostalim jezicima, ali se to nije desilo. Čak i novinari iz Švajcarske su morali da postave pitanja na engleskom, ali su i oni dobijali vrlo hladne odgovore nekada najboljeg tenisera sveta.

Podsećamo, Rodžer se povukao sa Rolan Garosa kako bi se spremao za sezonu na travi. U Haleu je ostvario jednu pobedu, nakon koje nije pravio probleme, a onda ga je zaustavio mladi Kanađanin... U međuvremenu je Švajcarac brojao grend slem titule i iznosio kotroverzna mišljenja o njima!