Ostali sportovi

PRENOSIMO VAM "OTVORENO PRVENSTVO EVROPE U JEDRENJU" IZ PRVE RUKE! (VIDEO)

Autori Nikoleta Vukčević Teodora Orlandić

U organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin i Evropske ILCA federacije, u uvali Trašte u Tivtu se od 9 - 16.juna održava Otvoreno prvenstvo Evrope u klasi ILCA do 21 godine, najveće takmičenje u istoriji crnogorskog jedrenja.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Među 131 jedriličara, pored predstavnika 26 zemalja Evrope, na regati u akvatorijumu Luštica Bay učestvuju i takmičari koji brane boje Perua, Guatamale, Kajmanskih ostrva i Egipta. Domaćin šampionata u uvali Trašte je kompanija Luštica Development, a takmičenje je finansijski podržala Opština Tivat.

Mi smo razgovarali sa predsjednikom JK "Delfin", Franom Tripovićem, koji nas je bolje upoznao sa čitavom organizacijom i takmičenjem, kao i sa nekima od takmičara iz Francuske, Španije i Poljske koji su nam otkrili kakav je njihov boravak u Crnoj Gori i šta očekuju od samog takmičenja. Maša Radulović, menadžerkom korporativnih komunikacija i društveno odgovornog poslovanja, koja nam je kazala kakva se ove godine sezona u Luštici očekuje i otkrila više o planiranim sadržajima koji će biti otvoreni i dostupni svim posjetiocima ovoga ljeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

OTVORENO EVROPSKO PRVENSTVO U JEDRENJU
Izvor: MONDO Crna Gora