Odlučeno

ĐOKOVIĆA ČEKA ISTORIJA PRED 15.000 LJUDI! Vimbldon će biti poseban Novaku, ali i Englezima

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nadležni su doneli odluku, a na Novaku je da ispiše još jednu stranicu istorije.

Izvor: Profimedia

Za najprestižniji grend slem spremna su posebna pravila!

Odlukom britanskih vlasti, u danima finala Vimbldona 10. i 11. jula tribine Centralnog terena moći će da budu pune, što znači da će mečeve za titulu gledati po 15.000 gledalaca.

To će biti najveći broj ljudi na jednom sportskom događaju od kada je prošlog proleća izbila pandemija korona virusa.

Najstariji i najprestižniji teniski turnir na svetu počeće 28. juna, a do završna dva dana biće dozvoljeno da tribine budu pune 50 odsto kapaciteta.

Tako će sve biti spremno da Novak Đoković na najvećoj - prepunoj pozornici pobedom u finalu ispiše istoriju i da se sa trofejom koji je sanjao kao dečak izjednači na večnoj listi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Švajcarac i Španac trenutno imaju po 20 grend slem titula, a Đoković od nedelje ima samo jednu manje i to Federeru očigledno zaista ne prija.

Đoković je osvojio prethodna dva Vimbldona (2018. i 2019), a poslednji poraz zapravo je bio predaja Čehu Tomašu Berdihu u drugom setu četvrtfinala zbog povrede lakta.

Novak je trenutno u Beogradu, gde je kratko proslavio sa porodicom osvajanje Rolan Garosa, na slavlju u svom restoranu "Novak". Pogledajte koliko su Đokovići uživali prošle večeri: