Ostali sportovi

NOVAK JE POSTAO NAJBOLJI NA SVETU: Cicipas je vodio, ali ovaj BROJ sve menja!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Drugačiji ishod ne bi smeo da se desi.

Izvor: twitter.com/rolandgarros

Novak Đoković još jednom je pokazao da je rešen da njegovo ime stoji uz epitet najvećeg svih vremena. Osvojio je Rolan Garos, svoj 19. grend slem trofej u karijeri i obezbedio nove bodove!

Iako svetski broj jedan drži svoju lidersku poziciju na ATP tabeli 326 nedelja, Novak od početka godine nije uspevao da izbori prvo mesto u ATP trci koji pokazuje ko je osvojio najviše bodova od starta sezone. To mesto držao je upravo Đokovićev protivnik iz finala u Parizu, Stefanos Cicipas.

Nakon velikog finala Rolan Garosa, Novak Đoković zauzeo je čelnu poziciju i na ATP trci. Srpski as sada ima 5.170 poena, dok je grčki tensier pao na drugo mesto i ima 4.560 bodova.

Grk je ušao u sezonu na genijalan način, i konstantno ređao završnice turnira, osvojio je i dve titule pa je tako bio lider u toj trci, ali više ne!

Na taj podatak i tu brojku kojom će se prestići Stefanos smo čekali od početka godine. Zasluženo sada vodi Novak! Igra odličnu sezonu, ide ka jednom od najvažnijih ciljeva u karijeri, a to je da postane vlasnik najviše grend slem pehara u istoriji tenisa. 

Očigledno postaje da ne moramo da se plašimo ni kada gubi 0:2 u setovima, ni kada je na sred šljake sa druge strane mreže čovek koji je kralj te podloge, Đoković jednostavno može sve.

Svaka čast Grku za borbu, svaka čast Rafi za dominaciju na šljaci, ali Srbin je od ponedeljka najbolji i na ATP listi i u ATP trci.