Prestiž

NOVAK I RAFA? KAKO SE ZOVE OVAJ SPORT Znate da su sa druge planete kada legende ovako govore o njima

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Naklon do poda!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Pitanje je da li će tenis ikada više videti ovako raskošne igrače...

Novak Đoković zajedno sa Rafaelom Nadalom odigrao je u petak u polufinalu Rolan Garosa jedan od najlepših i nakvalitetnijih teniskih mečeva ikada! Srbin je slavio,ali je beli sport ostao oduševljen igrom obojice velikana.

Prvi reket sveta u finalu je Rolan Garosa, a o njegovoj borbi bruji svet. Na Tviteru su se teniske legende samo smenjivale sa prelepim komentarima na račun polufinalnog meča Otvorenog prvenstva Francuske, čime su dokazali da smo definitvno prisustvovali istoriji i prestižu.

Sedmostruka šampionka Rolan Garosa ostala je fascinirana i poslala snažnu poruku. "Najveći meč svih vremena", napisala je legendarna Kris Evert,a kada to kaže dama koja je toliko puta podizala pehar u Parizu sve vam je jasno...

Zanimljiv komentar imao je i deseti teniser sveta, koji se zapitao kojim sportom se uopšte on bavi.

"Da li mi teniseri igramo isti sport kao ova dvojica", napisao je Dijego Švarcman, koji je izgubio od Nadala u četvrtfinalu rezultatom 1:3 u setovima.

Čuveni Argentinac se zahvalio srpskom i španskom asu.

"Sjajan meč. Da ne poverujete kako igraju. Hvala Novače i Rafa, sanjam da se vratim i ponovo sastanemo na terenu", poručio je Huan Martin Del Potro.

Španski teniser Felisiano Lopez uputio je podršku zemljaku i objasnio meč fenomenalnim rečima "Ovo je neki drugi sport".

Imao je svoj komentar i teniser Niko Mahut.

"Kako se zove sport koji igraju Rafa i Novak? Ne znam, ali izgleda tako prokleto dobro!", oduševljen je bio Mahut.

"Sa strahopoštovanjem sam i u čudu zbog onoga čemu smo prisustvovali večeras" poručila je Marija Šarapova.

Jednostavno, neverovatni su!