Ostali sportovi

RAFA, PREDAJ KRUNU NOVAKU! Đoković je NESALOMIV i ide u finale Rolan Garosa!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Srbin je u epskom meču, koji će ući u red najvećih svih vremena, savladao Rafaela Nadala, osvajača 13 titula u Parizu, sa 3:1 u setovima, po gemovima 3:6, 6:3, 7:6, 6:2!

Đoković će u nedjelju igrati protiv Stefanosa Cicipasa za trofej u Parizu. Srbin će pokušati da stigne do druge grend slem titule na Rolan Garosu, a ukupno 19. u karijeri!

Meč na stadionu "Filip Šatrije" je trajao četiri sata i 11 minuta!

Nije dobro počelo po Novaka. Već u prvom gemu u meču Đoković je propustio dvije brejk lopte, pa je psihički pao i dozvolio Nadalu da povede sa 5:0. Novak je uspio da veže tri gema, ali ne i da se potpuno vrati u set, pa je Nadal poveo sa 1:0.

Đoković je rano napravio brejk u drugom setu i poveo sa 2:0, ali se Nadal vratio. Novak je ponovo napravio brejk za 4:2, a zatim priveo set kraju za 6:3.

Novak je i u trećem setu prvi napravio brejk, bilo je to pri rezultatu 2:2. Nadal je odmah uzvratio ribrejkom, ali je Novak ponovo napravio brejk za 4:3. No, tu nije bio kraj. Rafa je izjednačio na 5:5 brejkom, pa su teniseri ušli u taj-brejk. Novak je napravio mini-brejk za 5:3, zatim i odservirao dva poena pri rezultatu 5:4 za treći set.

U četvrtom setu smo vidjeli totalnu dominaciju Đokovića. Iako je Nadal poveo sa 2:0 i imao brejk, Novak je u naletu vezao šest gemova i stigao do velike pobjede!