Ostali sportovi

MUČIO NOVAKA, PA MU PREDAO MEČ! Herojska pobjeda Đokovića - iz ambisa do ČETVRTFINALA Rolan Garosa!

Autor Gordana Bojanić

Đoković je u osmini finala!

Izvor: Profimedia/SIPA/CHISTOPHE SAIDI

Svjetski broj jedan nastavlja pohod na trofej u Parizu.

Novak Đoković izborio je svoje 15. četvrtfinale na Rolan Garosu, nakon predaje Lorenca Muzetija u petom setu pri rezultatu 4:0.

Posle rezultata 6:7, 6:7 ,6:1, 6:0, 4:0 gledaćemo srpskog asa u borbi za polufinale u Parzu. Novak je posle velike drame uspio da podigne nivo igre, ali jendo veliko BRAVO zaslužio je 19-godišnji teniser.

Napravio je čudo Muzeti najprije kada je osvojio prvi set, jer niko nije očekivao da će mladić koji je prvi put zakoračio na grend slem turnir uspjeti da poremeti najboljeg tenisera svijeta.

Ali, Italijan je pokazao da se nije bez razloga našao u velikom društvu, i da će tek da prikazuje nestavrno lijep i kvalietatn tenis. Blistao je i u drugom setu, u kojem je isto cijedio Đokovića sve do taj brejka kada ga je potpuno demolirao (7:2).

Ipak, srećom po Novaka upravo činjenica da Muzeti nikada ranije nije igrao velike mečeve, kao i to da je prvi njegov duel u tri seta odigrao upravo na Rolan Garosu protv Marka Čekinata pomogla je da gledamo Srbina u četvrtfinalu.

Radi se o tome da tinejdžer očigledno još uvijek fizički nije pripremljen za dramatične borbe koje ulaze u peti set. Lorenco je stao u trećem set, Novak je to iskopristio da ga prošeta po šljaci, i onda se tinejdžer samo u jednom trenutku uhvatio za noge.

Dominacija svjetskog broja jedan nastavila se i u četvrtom setu kada je Novak bez izgubljenog gema izjadnačo rezultat i vratio meč na početak.

Pred peti odlučujući set bilo je jasno da Lorenco neće moći još dugo da bude na terenu. Otišao je na pauzi 19-godišnjak u svlačionicu sa fizioterapeutom, vratio se i uspio da odigra samo četiri gema.

Novak je dao sve od sebe iako protivnik nije pružao na kraju veliki optor. Srbin se bacao po terenu i pokazao majstorke poteze protiv kojih će sledeći morati da se bori još jedan Italijan Mateo Beretini.