Maestralni su

PRVAK EVROPE U BEOGRADU! Dušanu pomogao Hrvat - Najbolji su, ovo im je DEVETI TROFEJ!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Po deveti put u klupskoj istoriji postali su šampioni Evrope.

Srpski vaterpolista Dušan Mandić MVP Završnog turnira Lige šampiona.
Izvor: MN Press

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka savladali su mađarski Ferencvaroš u finalu Lige šampiona - 9:6 i stigli do devete titule klupskog prvaka Evrope! Iako su mnogi mislili da će tim biti u krizi nakon poraza u finalu domaćeg prvenstva, italijanska ekipa je u Beogradu pokazala sav kvalitet koji poseduje.

Prednjačio je srpski vaterpolista Dušan Mandić, MVP i strelac tri gola u najbitnijem meču sezone! Zasluženo jedan od najboljih vaterpolista okitio se i MVP priznanjem, pored medalje koja mu pripada kao igrači šampionskog tima.

Velika borba u bazenu na Novom Beogradu viđena je tokom prvog poluvremena, pošto se na odmor otišlo uz rezultat 5:5. Italijani su u prvoj deonici stigli do minimalne prednosti (3:2), ali su Mađari odgovorili istovetnim rezultatom u drugom kvartalu.

Tek treći period doneo je osetniju prednost Pro Reku. Italijanu su uspeli da postignu dva gola, a Marko Bijač da začara svoju mrežu, pa se u poslednji deo meča ušlo sa dva gola prednosti za italijanski tim. Tu razliku dodatno su uvećali i po deveti put postali najbolji na kontinentu.

Sada Pro Reko ima dve titule više od zagrebačke Mladosti i beogradskog Partizana, koji su mu prvi pratioci sa po sedam trofeja.

Ljubitelji vaterpola u Srbiji dobijali su veoma lepe vesti prethodnih nekoliko meseci. Uz sve snažniju domaću ligu, poznato je da će Novi Beograd biti učesnik Lige šampiona, a da će šampion Radnički iz Kragujevca u kvalifikacije za elitno takmičenje. Završni turnir Lige šampiona će se i u sledeće dve godine održati u Beogradu, pa će to biti lepa prilika za neki od timova iz regiona da stignu do borbe za trofej.

Tagovi